ams Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Witam szanownych forumowiczów. Przedstawiam Tygryska Wittmannowego 1331 z operacji Zitadelle. Model z Revella jaki jest to każdy wie. Dodane blaszki troche z Parta i troche z Voyager. Własne przeróbki to zupełnie nowy kuferek na wieży. Malowany Gunze i Vallejo + pigmenty Mig. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Dałeś rade z tym modelem Jak na 72 piekna robota, no i rzadko sie widuje Tygrysy spod Kurska z dobrym zasobnikiem pare baboli jednak sie wkradło Przede wszystkim masz późne gąski, wizjery na kopułce dowódcy troche zle rozmieszczone (główny wizjer z precikiem do celowania nie jest ustawiony centralnie w kierunku strzału), no i wydaje mi sie że powinien być już wizjer ładowniczego na dachu wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 A czy Wittman czasem pod Kurskiem nie walczył transporterem opancerzonym? Coś mi świta że pod Kurskiem wysławił się zniszczeniem 30 sowieckich czołgów transporterem opancerzonym i za to dostał przeniesienie na Tygrysa. Ale oczywiście mogę się mylić. Co do modelu dość fajny, tylko te przestrzeliny na kominie takie jakieś dziwne... Chyba masz szparę pomiędzy spodem wanny, a pancerzem z tyłu (tym z kominami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Bardzo ładna scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 A czy Wittman czasem pod Kurskiem nie walczył transporterem opancerzonym? Coś mi świta że pod Kurskiem wysławił się zniszczeniem 30 sowieckich czołgów transporterem opancerzonym i za to dostał przeniesienie na Tygrysa. Ale oczywiście mogę się mylić. Co do modelu dość fajny, tylko te przestrzeliny na kominie takie jakieś dziwne... Chyba masz szparę pomiędzy spodem wanny, a pancerzem z tyłu (tym z kominami). Nie ..... "Wittmann, przypisany do 13 ciężkiej (schwere) Kompanii, z czołgiem #1331, jeszcze przed rozpoczęciem Akcji pod Kurskiem, sprawdził w akcji swoją maszynę w potyczce pod Merefą, gdzie w akcji z flanki "na pełnym gazie" zlikwidował 2 działa ppanc. oraz zabłąkanego T 34/76." Muszę przyznać że rozbawiło mnie to .........30 czołgów transporterem .....masz poczucie humoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Super scenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Co do mojej poprzedniej wypowiedzi. Pisałem ją opierając się na swej, jak widać zawodnej, pamięci. W archaicznych czasach ( 2-3 lata temu) czytałem gdzieś, że wysławił się zniszczeniem kilkunastu tetek transporterem z działem ppanc. i najwidoczniej wydarzenie to połączyłem z innym mającym miejsce u schyłu jego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 W archaicznych czasach ( 2-3 lata temu) czytałem gdzieś, że wysławił się zniszczeniem kilkunastu tetek transporterem z działem ppanc Eee...tam Wittmann to bardzo waleczny ss-man, wsławił się zniszczeniem kilkudziesięciu "tetek" za pomocą granatów ręcznych, a trzeba zaznaczyć, że u nich tam w waffen SS był ordnung, zawsze po udanej akcji zdawał granaty do magazynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 A nie zaczynał przypadkiem na Stugach bodajże III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Przed walka na Tigerach , Wittmann walczyl na Stug III (nie pamiętam wersji, ale chyba "c") w batalione dział szturmowych, a nie na transporterze opanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Ciekawa winietka, bardzo fajnie wypłowiony kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Ładny model. Do malowania modelu jakie użyłeś kolory? Czy przy robieniu podstawki , korzystałeś z jakiś konkretnych pigmentów, odpowiadającym kolorom ziemi w tamtym obszarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Dzięki wszystkim za opinie i uwagi Poprawki już zacząłem. zobaczymy co z nich wyjdzie. Do malowania modelu jakie użyłeś kolory? Czy przy robieniu podstawki , korzystałeś z jakiś konkretnych pigmentów, odpowiadającym kolorom ziemi w tamtym obszarze? Kolorki bazowe to: Gunze - Mr. Hobby H403 Dark Yellow i H405 Olive Grün - reszta to różne Vallejo. Pigmenty gruntowe to Miga P033 Dark Mud, P232 Dry Mud i P028 Europe Dust (ale podstawkę traktuje raczej po "macoszemu" - nie przywiązuje wagi do dokładnego odwzorowania koloru błotka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi