Dombeer Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Witajcie. Od prawie czterech miesięcy siedzę nad kartonowym ISU-152 (http://www.papermodels.pl/index.php?topic=11208.0)i mam ochotę na mała przerwę. Skleję sobie Teciaka, ot taki modelik odpoczynkowy Niestety w porównaniu z rewelacyjnym SU-100, ten model zawiódł nieco moje oczekiwania co do dokładności Dragona. Pojawia się kilka szpar i niedokładności, które sukcesywnie staram się niwelować mimo braku doświadczenia w modelarstwie plastikowym, używając do tego celu kartonu i cyjanoakrylu. Wszystkie błotniki wykonałem z aluminiowej puszki po piwie. Jedynym zakupionym dodatkiem jest Aberowska lufa, która wcale nie pasowała do osłony jarzma Wybaczcie jakość zdjęć, ale naprawdę już więcej nic nie wyciągnę z tego dosyć leciwego aparatu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 nawiercisz otwory w kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaCkyL Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Jak nie zrobisz otworów ulgowych z kołach to przestaje się odzywać do Ciebie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Postaram się. Dobrze że dorzucili dwa zapasowe koła, będzie na czym poćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Jak na odpoczynkowy to chyba nie najlepszy model sobie wybrałeś. T-34 to jeden z najbardziej obserwowanych modeli na forum i raczej żadne skróty nie będą dopuszczalne ale he, he. Co się zaś tyczy zdjęć to raczej stawiałbym na kiepskie oświetlenie niż na aparat. Ilu lamp używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 No cóż przyznam się bez bicia że używam tylko biurkowej lampki, jakoś nie mogę się zebrać aby kupić coś lepszego Rozpocząłem pracę nad tworzeniem dziur w kołach:. Wykonuję je za pomocą małego wiertełka zamontowanego w rączce Olfy, a poszerzam je ostrym okrągłym pilniczkiem. Nie ma najmniejszego problemu z przebiciem się przez dwie warstwy plastiku Wygląda to mniej więcej tak. Otworki wymajają jeszcze przeszlifowania, ale uważam że jestem na dobrej drodze To nie przestaniesz się do mnie odzywać Jacusiu ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Ja kupiłem dwie najtańsze lampki nocne a do tego żarówki energooszczędne o mocy normalnych 135W i K5500 (nie wiem co to jest za współczynnik). Dają bardzo białe światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 K5500 to określenie ciepłoty barwy światła. 5500 to bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi