Mark666 Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Kolejny model---- bez jakichś większych przeróbek. Jeśli już to tylko drobiazgi typu linki, kable,przewody. Model lajtowy z pudła. A przy okazji coś mnie tknęło i czepiłem się Unimoga. Wersja THW jest gorsza niż jakiś short-run. Doszedłem do tąd i zabrakło mi nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Mój jest w podobnym stanie, tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Mój jest w podobnym stanie, tragedia. Wygląda jakby go robili chałupnicy. Wylądował nazad w pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Ale zasuwasz z tymi modelami.... ;). Bedziesz go przybrodzal w jakims stopniu, czy bedzie czysty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Ale zasuwasz z tymi modelami.... ;). Bedziesz go przybrodzal w jakims stopniu, czy bedzie czysty? Muszę zdążyć przed odcięciem mi zasilania Teraz się zastanawiam który zrobić , a potem będę miał zgryz komu to wszystko oddać. Tomku nie wiem, jak na dworze chlapa to trochę brudny by był. A jak lato i pogoda -- to jak mają takie wypasione sprzęty to pewnie je myją . Globalnie to będzie zadbany wózek który ma dobrego pana. Jakiś kurz, ślady smaru tam gdzie powinien być, czekam na linkę stalową do podnośnika, będę chciał ją tuż przy haku okuć blachą ołowianą aby miała naciąg. Zobaczymy. Niebawem pierwsze fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Co by wątek nie zamarzł co nieco . Rama już pomalowana, dam jej jeszcze ze trzy dni na dogłębne wyschnięcie . Tym czasem pomalowałem silnik i dodatki, i koła zrobione na gotowo. Ciekawe bo ten model nie ma zbiornika paliwa. Nie ma go w wypraskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Taka tylko myśl: wysuchopędzluj może troszkę ramę jakimś siwym kolorem, nabierze głębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Jesteś pewien co do koloru silnika? Tak się pytam bo nie pamiętam, czy widziałem czerwone. Swój malowałem na zielono. Ze zbiornikiem paliwa to oczywisty błąd Italeri. Może warto pokusić się o choćby takie rozwiązanie: Ewentualnie tak: http://miniautohobby.blogspot.com/2007/11/daf-3300.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Przeglądałem sieć i widziałem oba kolory, więc nie wiem. Dzięki za fotkę, mam nawet taki bak na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Cześć! Ten model jest sławny z tego, że nie ma ani zbiorników paliwa, ani powietrza. Ta fota od copycata jest genialna w tym kontekście - co to był konkretnie za samochód, copycat? Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 MAN TGA. Ładny zadbany, wypucowany, tak jak Marek lubi. Warto podpatrzeć więcej zdjęć, widać tam charakterystyczne ślady eksploatacji, to co ja lubię w modelach. http://www.truckin24.de/03c1989d840f69e01/03c1989f161012b03.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Długo nic nie wrzucałem. Kilka zdjęć zatem. Rama już ukończona. Silnik też, nic już przy nim robić nie będę. Wystarczająco zjadł mi nerwów. Zabrałem się za leżanki do kabiny. A to miała być szpachlówka domowej roboty. Pociąłem ramki, wrzuciłem do słoika, zalałem nitro. Stało 2 tygodnie i za nic się nie stopiło. Powstała taka elastyczna, nie klejąca się piłka ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 A to ramki revela byly? Ja używam czarnych italeri, kolor chyba nie m nic do rzeczy, ale. Mikstura stoi zatopiona w acetonie/nitro. Już po 2 dniach nadaje się. Zaczynasz brudzić ramę . Przewody na silniku chyba puściłeś nie tam gdzie trzeba. Dobrze kombinujesz z pościelą. Będziesz ją malował, czy chcesz te wzory zachować? Możesz ją namoczyć wikolem rozwodnionym i przydałoby się te dziurki polikwidować. Jak chcesz zdjęcia silnika to mogę podesłać, można z niego dzieło sztuki zrobić. Spójrz na mercedesa Piotra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 A to ramki revela byly? Ja używam czarnych italeri, kolor chyba nie m nic do rzeczy, ale. Mikstura stoi zatopiona w acetonie/nitro. Już po 2 dniach nadaje się. Zaczynasz brudzić ramę . Przewody na silniku chyba puściłeś nie tam gdzie trzeba. Dobrze kombinujesz z pościelą. Będziesz ją malował, czy chcesz te wzory zachować? Możesz ją namoczyć wikolem rozwodnionym i przydałoby się te dziurki polikwidować. Jak chcesz zdjęcia silnika to mogę podesłać, można z niego dzieło sztuki zrobić. Spójrz na mercedesa Piotra. Ramki w większości z Italeri, tylko te niebieskie to Revell--z Unimoga. Nastawiłem nową, z Italerii, zobaczymy. Pościel jest już docelowa, robiona była za pomocą wikolu. Jest taka tkanina pościelowa--- kora-- więc zostanie tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Odśnieżam temat. Wnętrze kabiny jakoś zrobione, ostatnio nie mam weny do roboty. Może jak złożę kabinę i pomaluję to już poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Mark666, rama mi sie bardzo podoba, swietnie ja przybrodziles, wnetrze tez jest super, szczegolnie te zegary. Bedziesz mial kolejny piekny model w swojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Dzięki Tomek. Jeszcze parę drobiazgów. Wszystkim kolegom spokojnych,wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Coraz ciekawiej, fajnie że zacząłeś brudzić. Teraz już zawsze będą ślady eksploatacji robione? Wzajemnie zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Coraz ciekawiej, fajnie że zacząłeś brudzić. Teraz już zawsze będą ślady eksploatacji robione? Wzajemnie zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych. Dzięki. Chyba tak, ale delikatne i w ramach przyzwoitości i dobrego smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 O, a ja tu jeszcze nic nie krytykowałem. No i tak zostanie bo pomysły i wykonanie super! Fajna ta rama, delikatnie przypudrowana rdzawym nalotem i innym zużyciem. Środek musi robić wrażenie jak się "na żywca" zagląda przez okienko do kabiny a tam takie wyposażenie:D - mam nadzieje, że kiedyś na jakimś konkursie będzie mi dane obejrzeć te Twoje perełki z bliska. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 O, a ja tu jeszcze nic nie krytykowałem. No i tak zostanie bo pomysły i wykonanie super! Fajna ta rama, delikatnie przypudrowana rdzawym nalotem i innym zużyciem. Środek musi robić wrażenie jak się "na żywca" zagląda przez okienko do kabiny a tam takie wyposażenie:D - mam nadzieje, że kiedyś na jakimś konkursie będzie mi dane obejrzeć te Twoje perełki z bliska. pzdr. Na 99,99999% w Świdniku będą : Scania 142 H Mack - White Spirit 19-20-21 04 2013 Chyba że zdążę z Mercem to go zabiorę. Trochę poszło do przodu, pomalowana zabudowa, zderzak i wysięgnik Sorry za ten bałagan ale po świętach zamierzam zupełnie przebudować mój warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Zapowiada się fajny model... i segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Dziś cały dzień modelowanie w skali 1:1 . Nareszcie pozbyłem się tego 10-cio letniego bałaganu. Cały wór śmieci wyniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 hehe porzadeczek... w moim wypadku to zjawisko utrzymuje sie do pierwszych prac... a pozniej to jest tylko gorzej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Powoli zmierzam do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi