hypnos82 Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Wielkie dzieki fenek Czyli czarne mundury Dzis przy okazji położyłem washa olejnego, tylko jeszcze musze jedna strone fartuchów zrobić Jutro wstawie fotki jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Tak oto przedstawia sie model po dwudniowych zabiegach eksploatacyjnych Do nadania efektow użyłem farb olejnych "renesans", zestawu suchych pasteli do weatheringu Tamiya i ołówka B7. Nie chciałem tez za bardzo przesadzic z tymi efektami, dlatego jestem bardzo zadowolony z osiągniętego efektu:) Teraz bede sie zabieral za nową załoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 No i wyszedł Tobie bardzo ładnie wybrudzony modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 jak na początki to bardzo fajnie podziałałeś z tym modelem ; ) tylko na czym trzyma się ta lina z tyłu? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Wziąłem ja delikatnie na klej, bo nie wiedziałem czym ja przymocowac ;). Jak zamówie druty, to porobie uchwyty, aby to jakos wygladało ;) Chyba, że poradzisz cos lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 możesz zrobić nawet z puszki po napoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Nie wiem czy dam rade z puszki powycinac takie drobne uchwyty ;) Z drutu chyba bedzie prosciej. Po głowie mi jeszcze swita aby założyc mu siatke maskującą, albo cos podobnego, tylko nie wiem gdzie takie cos można zlnaleść. Widziałem na allegro, że można kupić sztuczne liście przeznaczone do dioram itp spraw i tak mysle, czy nie kupic np rajstopy i odpowiednio je pomalować i wyłożyć na to liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Siatka za 4 złote, skali nie widzę szukałem, ale nie droga się wydaje http://hawid.com.pl/dioramymakiety-akcesoria-da01-siatka-maskujaca-p-99.html Swoją można zrobić z bandaża nieelastycznego lub gazy (rozpisują się o tym na PWM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Bede musial nad tym pogłowkowac Dzieki za linka. Swoja droga, mam jeszcze pytanie odnosnie drutów. O jakiej srednicy używacie drutów ? Głownie chodzi mi własnie do robienia uchwytów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Jak na drugi model to całkiem całkiem. Dobrze że nie dałeś błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Tak sie prezentuje StuG na polnej drodze i z nowym załogantem Na dniach bedzie galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Model mi się podoba Ale usunąłbym te ślady po wypychaczach na ekranach tj. schutzenach, bo psują całościowy efekt. Na drugim zdjęciu jest to bardzo widoczne - pierwszy górny schutzen. Poza tym szczegółem dla mnie reszta jest fajnie zrobiona - przy zdjęciach z tej odległości wygląda na dwyraz dobrze Pozdrawiam. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Aparat jest bezkarny i wyłapuje nawet najdrobniejsze slady Nie bede nic cudował, bo w rzeczywistosci tego sladu tak nie widac, zresztą tylko na tym jednym segmencie jest, reszta jest ok. Myslałem tez o całkowitym zdjeciu ich, bo zdecydiwanie pojazd lepiej wyglada bez nich, ale szkoda mi ozanczen ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Fajnie wyszedł spróbuj zdjąć któryś panel i zobacz czy tak nie będzie lepiej, a ta zieleń to jakaś gotowa mata napisz coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Zielen to gotowa mata firmy Polak. Do tego deska, wikol, piach z podwórka, tasma maskujaca na blaty i troche checi ;) Juz przy Tygrysie mi takie cos chodziło po głowie, ale nie mialem odpowiednich produktów Tak sie to z bliska prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Wow. Niesamowite jak na drugi model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Zielen to gotowa mata firmy Polak. Do tego deska, wikol, piach z podwórka, tasma maskujaca na blaty i troche checi ;) Juz przy Tygrysie mi takie cos chodziło po głowie, ale nie mialem odpowiednich produktów Tak sie to z bliska prezentuje No i fajnie ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Jaki następny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 King Tiger z Dragona Udało mi sie wylicytowac go na allegro za 140 zł ( stan sklepowy ) http://www.mojehobby.pl/products/Kingtiger-Late-Production-w-New-Pattern-Track-Ardennes-19443.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) To dobrze - będę robić takiego samego po Tigerze Zvezdy - pudła już mam. To będę widział jakie w zestawie są babole i problemy Pokopałem dość dużo na jego temat już, te gąsienice w Ardenach były prototypowe (do masowej produkcji weszły bodajże w marcu 1945). Wszystkie king tigery wyposażone w gąsienice testowe, oraz nowy typ kół posiadały zimmerit i chociaż nie każdy egzemplarz tej dywizji zimmerit miał, niestety te z testowym układem jezdnym miały go wszystkie. Proponuje zimmerit Atak w Jadar Hobby, sam zamierzam go zamówić jakoś koło maja Tu masz linka do zimmeritu Atak do modelu Dragon King Tiger wieża produkcyjna (nie te z zamówienia Porsche u Henschela): http://www.jadarhobby.pl/atak-35026-king-tiger-produkcyjny-zimmerit-135-p-7579.html PS. Ja przed chwilą dokleiłem KwK 36/L56 do wieży. Myślę, że jutro ruszam z malowaniem - działo a potem drugi kolor kamo Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Zanim rusze, to musze zebrac troche informacji, bo widze, że ten model ma pare elementów, gdzie sa dwie opcje do wyboru ( koła napedowe, osłony wydechu, jarzmo ) Prawdopodobnie jest tu mozliwośc stworzenia jednej z dwóch wersji i teraz bedzie trzeba uwazac by nie namieszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Z tego co piszą fachowcy na zagranicznych forach, to jedyną poprawną historycznie wersją jest ta z nowym układem jezdnym, bo aby robić tę drugą musisz wymienić gąsienice Na te starszego typu, a w zestawie masz gąsienice nowego typu. Więc albo gąsienice, albo zimmerit do kupna. Ja wybrałem zimmerit, bo co z tego że kółka są w opcji, skoro gąsek w opcji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Mysle, że z pomocą szanownych kolegów damy rade ;) Gąski zostawiam i bede uderzał w opcje z zimmeritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi