skala72 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Część z was na pewno zauważyła, że ukazał się nowy model okrętu w 1/350. Jest nim model: HMS „Anchusa” Korweta klasy Flower (K186) - Mirage Hobby 350801 W połowie marca br. ukaże się: HMS Zinnia (K98), Flower Class Corvette - Mirage Hobby 350802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam, właśnie przyszła:) Pudełko trochę ... kartonowe - myślę że powinno być grubsze jak na swoje rozmiary... Trzeba dopominać się o dobre zabezpieczenie przesyłek:) W środku znajdziemy arkusik kalkomanii, instrukcję i kartę z przykładowym malowaniem. Wszystko jest dość przejrzyście oznaczone i rozrysowane. Instrukcja zawiera rzuty okrętu. Wyraźnie wydrukowane na dobrej jakości błyszczącym papierze. Okręt jest w 3 ramkach. Pierwsza zawiera m.in. kadłub Podoba mi się rzeźba blach kadłuba - chociaż w dolnej części jest trochę pofalowana. I wiele innych rzeczy - np. winda kotwiczna nie jest jedynie glutem na pokładzie - jej bęben jest osobnym elementem. Jest też faktura deskowania. Nie ma typowych w tej skali łańcuchów kotwicznych odbitych w plastiku (to oczywiście in plus). Nawet miotacze bom głębinowych przypominają miotacze bomb głębinowych. Okna mostka do wydziarania: Szczerze mówiąc: podoba mi się. Postęp w stosunku do produktów typu np. tarantule - wydaje się bardzo duży. Kupiłem za 45 PLN+przesyłka. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 ...a czym to sie różnia oba modele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 WEM zrobił już do nich blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 WEM zrobił już do nich blaszki A widziales je gdzies w Polsce? Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 W Polsce chyba nikt nie oferuje WEM. Możesz popytać w Sahara Hobby, oni mają WEM w producentach (ale żadnego towaru), może ściągają na zamówienie. Nie lepiej kupić bezpośrednio u producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Hi, Nie lepiej kupić bezpośrednio u producenta? Jeszcze się z prepaidową kartą kredytową nie oswoiłem:) Ale chyba w końcu muszę są tutaj.... Wyglądają ciekawie. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Kolejne zapowiedzi (pojawiło się na FB): Jest się z czego cieszyć - jest na co czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Fajnie że Mirage Hobby żyje i wypuszcza nowe produkty , tylko szkoda przy tej skali moje niezgrabne paluchy nie wyrobioną Polskie okręty podwodne w 1/144 to by było coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Fajnie że Mirage Hobby żyje i wypuszcza nowe produkty , tylko szkoda przy tej skali moje niezgrabne paluchy nie wyrobioną Polskie okręty podwodne w 1/144 to by było coś. Ano, to by bylo fajnie i torpedowce tak samo. Swoja droga troche mnie zalamali zmieniajac skale, jak tu postawic reszte floty w 1/400 kolo tych nowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 ....powinno sie zabronić FB ! kiedy maja to wydać ...? - zapowiedzi ,zapowiedziami ,a my .... Fajnie ,że skale zmienili, ale własnie tu pojawia sie problem z naszymi destroyerami Tak jak kolega wyżej napisał - może petycyje wyślemy do szacownego wydawnictwa w sprawie zwiekszenia skali modeli naszych "nawałnic" !? Nie wspomne o opach ktore nie beda mi pasować do reszty planu.... Mam w polanie Wichry, ale teraz nie wiem, co robić ... za Kaszuba firmie należy sie .... ,a za reszte ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 ....powinno sie zabronić FB ! kiedy maja to wydać ...? - zapowiedzi ,zapowiedziami ,a my .... Fajnie ,że skale zmienili, ale własnie tu pojawia sie problem z naszymi destroyerami Tak jak kolega wyżej napisał - może petycyje wyślemy do szacownego wydawnictwa w sprawie zwiekszenia skali modeli naszych "nawałnic" !? Nie wspomne o opach ktore nie beda mi pasować do reszty planu.... Mam w polanie Wichry, ale teraz nie wiem, co robić ... za Kaszuba firmie należy sie .... ,a za reszte ... Jestem ZA polskimi niszczycielami, nie tylko za W/B i B/G ale taki Piorun, czy Garland mi się marzą w 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 ..pomarzyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 A może się spełnią marzenia? Jak na razie można już zamawiać Podhalanina Mimo, że jestem bardziej pancerny na kółkach, to jednak sam sqsiłem się na model MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 ORP 'Podhalanin' Polski Torpedowiec (ex A80)PREORDER planowana premiera: 10.06.2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 ..już widziałem w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AmaterTeoretik Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 A dlaczego ta zmiana skali ? Wie ktoś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Bo jest zdecydowanie bardziej popularna od 1/400 i można do niej znaleźć więcej dodatków tzw. "ogólnych", typu relingi, drzwi, lufy, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AmaterTeoretik Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 W Mirage nie wiedzieli wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Ja się cieszę że jest taka firma jak Mirage. Mają ciekawe modele które są coraz lepsze jakościowo i co najważniejsze nie kosztują fortuny. Marzy mi się jeszcze żeby zaczęli robić np. u-booty w skali 1/200 lub 1/144. Poczekamy, zobaczymy. Mam parę ''siódemek'' i ''dziewiątek'' w 1/400 ale marzy mi się coś większego :-). Wiem że Revell ma w swojej ofercie coś takiego ale Mirage oferuje konkretne egzemplarze w 1/400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi