HK1885 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Przez święta dostał kolorków ] W takim razie święta mogły by być co drugi dzień Ładny jest. Z ręki czy na patafix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Z ręki czy na patafix? Wspomagałem się trochę plasteliną żeby wyszło w miarę symetrycznie ale wszystko później poprawiałem z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Prace idą dość powoli ale już raczej bliżej niż dalej końca, dostał odpryski i kalki których położenie niestety do przyjemności nie należało, chociaż zauważyłem że przy każdym moim modelu przy tej czynności napotykam na jakieś problemy więc może to ze mną na nie z kalkami jest coś nie tak Jak mi się znajdą chęci to dzisiaj zrobię mu łosza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Model w zasadzie gotowy do poskładania, przybrudzenia, porobienia wycieków i okopceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Bardzo ładny! Zdjęcie na tle pudełka miażdży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Cześć, rzeczywiście ujęcie z pudełkiem fajne. Sam model też mi się podoba, ogólna staranność i dbałość o detale. Malowanie się nieco stonowało w stosunku do poprzednich zdjęć i też mi się podoba. W nawiązaniu do informacji sprzed jakiegoś czasu: - po pierwsze gratulacje ; - po drugie - sklejaj ile wlezie, byle poprawnie, bo potem masz od modelarstwa rok-dwa urlopu Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Miło, że się podoba Nie strasz Mikołaj, może nie będzie tak źle...;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzu Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 efekt końcowy robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 efekt końcowy robi wrażenie Ale oczywiście, pod warunkiem, że pójdzie na porodówkę i będzie uczestniczył. Tylko trzeba być trochę z boku i odpuścić sobie detale... Radziu dasz radę, a radochy takiej jak junior/juniorka nie da Ci żaden model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Na efekt końcowy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać i tutaj i tam... ale trochę się w brudzenie pobawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 obserwuje i ciesze miche- bardzo sie podoba:) Dziękuję za uznanie Zostało dokleić kilka drobiazgów i wystawić galerię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystiankr Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Jaka metoda robiles odpryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dawaj "drobiazgi"... Pozdrawiam! I życzę dalszych sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Jaka metoda robiles odpryski? Srebrny podkład dałem a później zdrapywałem farbę skalpelem, wykałaczkami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Czy ktoś bawił się w robienie otarć ścierając farbę spirytusem izopropylowym? Ładnie zmywa niezbyt stare powłoki, to może otarcia można by tym robić... Popróbuję... Korsarz piękny... Gratulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Czy ktoś bawił się w robienie otarć ścierając farbę spirytusem izopropylowym? Ładnie zmywa niezbyt stare powłoki, to może otarcia można by tym robić... Popróbuję...Korsarz piękny... Gratulacje... Sprawdzić możesz ale jednak drapanie wydaje mi się bezpieczniejsze i daje dobrą kontrolę. Fajnie, że się korsarz podoba Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=64&t=37857 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Wspaniale wyglada ten Corsair ...piękna robota! napisz proszę w jaki sposób i jakim dokładnie specyfikiem zrobione okopcenia za rurami wydechowymi ?? na spodzie kadłuba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Wspaniale wyglada ten Corsair ...piękna robota! napisz proszę w jaki sposób i jakim dokładnie specyfikiem zrobione okopcenia za rurami wydechowymi ?? na spodzie kadłuba?? Do okopceń użyłem specyfiku o którym napisał Robert w galerii swojego spita, AK Track Wash. Namalowałem aerografem kształt, później pędzelkiem nakładałem jeszcze na to pigmenty, jakiś szary Vallejo chyba i czarny Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi