bożo wpożo Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Ulepiłem swój pierwszy model plastikowy i pomalowałem próbując cieniowania , łosza i innych zacieków . Jest to mój debiut w tej materii nie licząc modelu sprzed ośmiu lat złoszowanego plakatówką . Założenie było takie- sklecić na szybko na kolanie plastikowy okręcik i zacząć naukę kolorowania - nie na płasko jak robiłem to dotychczas , tylko z tym co wymieniłem wyżej . Gdyby ktoś chciał szukać prawdy historycznej w tym ulepku , to jej nie znajdzie , gdyby ktoś chciał mi udowodnić że nie było kamuflażu w groszki to odpowiadam , że go nie było i tak dalej tak dalej . To model do ĆWICZEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 powtórzę i tutaj - szkoda, że nie full rc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Przekopałem tak na szybko Wikipedię, Google ( ostatnich 16 numerów Modelarstwa Okrętowego nie zdążyłem ) i potwierdzam, że tak pomalowanego uboota nie było. Masz dziwne podejście do modelarstwa... Czy masz jednak jakieś kwity na zacieki? Czy one powstają w trakcie zanurzania okrętu skoro maja taki kierunek? Czy raczej podczas wynurzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Czy one powstają w trakcie zanurzania okrętu skoro maja taki kierunek? Czy raczej podczas wynurzania? Jakby powstawały podczas wynurzania to byłyby skierowane do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Groszki-groszkami.Ale ten krojc na kiosku-to tak po luftwafe??I nie ma ludka pod kopułką tą plastikową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 bardzo ładnie wymalowany, jak na drugi model to znakomity. szkoda, że nie było takich w groszki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 ... nie ma ludka pod kopułką tą plastikową. Ja myślę, że on jest tylko go nie widać. Bo może akurat steruje tym ubootem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 ehe-razem z podstawką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 ehe-razem z podstawką... No bożo napisał przecież "model ćwiczebny", to pływali nim na "sucho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 To może chociaż w wannie niech popływają/popływa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 To może chociaż w wannie niech popływają/popływa... A bez FULL RC można tak pływać modelem po wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Można-ba nawet po Nowogardzkim można.''Potiomkin'' mi pływał - kiedyś tam.Z zanurzeniem nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 To może chociaż w wannie niech popływają/popływa... A bez FULL RC można tak pływać modelem po wannie? Ten jest dziurawy i nie można, więc trzeba poczekać aż ktoś zbuduje jedyny w Polsce i jeden z nielicznych na świecie MocnyFull RC model Seehunda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Można-ba nawet po Nowogardzkim można.''Potiomkin'' mi pływał - kiedyś tam.Z zanurzeniem nie było problemów. Nasze jezioro w Nowogardzie to jakieś pechowe jest. Kiedyś mój kolega puszczał łódki FULL RC z drugim kolegą i jakaś awaria nastąpiła straszna i jedna łódka uderzyła potężnie w tą drugą łódkę. Do dzisiaj nie wiadomo co się stało... Zimą tam dokarmiamy łabędzie suchym chlebem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 O tym, że ten model był przeznaczony do ćwiczeń świadczy biały pas. Choć raczej powinien on występować na kiosku. Godny uwagi jest pomysł wykonania podstawki z odwróconego pudełeczka po serku homogenizowanym - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 brakuje mi zacieków jak botem cofali . niepodobamniesiebrzydkiniewiemdlaczegoaleładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Godny uwagi jest pomysł wykonania podstawki z odwróconego pudełeczka po serku homogenizowanym - gratulacje. Podstawka jest oryginalna z pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 ona jest z plastiku , nie z pudełka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 ona jest z plastiku , nie z pudełka . Szkoda że nie z amelinum Grzesiu, nie wiem czy mam sie śmiać czy też płakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 No właśnie , nie wiem czy mam się śmiać czy też płakać : Godny uwagi jest pomysł wykonania podstawki z odwróconego pudełeczka po serku homogenizowanym Podstawka jest oryginalna z pudełka Chyba nie dostrzegłeś żarciku kolegi ... Ale staraj się , staraj .Wytężaj umysł następnym razem. Ćwicz , to dobrze robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Ale staraj się , staraj .Wytężaj umysł następnym razem. Ćwicz , to dobrze robi. Przynajmniej mam co wytężać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 No , widać , widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi