pgreg Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Witam, po długiej przerwie w dzieleniu się rezultatami mojego dłubania w 1:72 postanowiłem nadrobić zaległości Na początek chcę Wam pokazać dosyć ciekawą konwersję: M1128 MGS na bazie Stryker'a. Podwozie z modelu Stryker z Academy - bardzo przyjemnie zdetalowane, góra kadłuba oraz działo z żywicy Modell Trans.Tutaj muszę przyznać że była to moja pierwsza przygoda z żywicą - kilka stresów przeżyłem, kilka błedów wypatrzyłem - jak to zwykle bywa po fakcie.... A więc do działa ... znaczy do dzieła a tutaj razem ze Stryker'em z Trumpetera: ... i jeszcze dwa słowa komentarza: udało mi się złamać lufę w czasie jej prostowania - stąd jeśli nie trzyma symetrii to dlatego że musiałem ją nawiercać i wzmacniać by się jakoś trzymała. Anteny - niestety mam z nimi problem: szukam nadal innego tworzywa prócz drutu, bo jak sami widzicie po paru dotknięciach nie trzymają już równo ... Generalnie polecam kowersję - bardzo przyjemnie spasowana, i poza krzywą lufą nie stwierdziłem większych niedoróbek ani bąbli. Pozdrawiam i zachęcam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Bardzo ładne te maluchy. A co do anten to np. włosie pędzla, struny gitarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Nie moja dziedzina..ale warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 fajniuni model, anteny troszkę powyginane, ale reszta miodzio , mam pytanie jak jest z odlewami Modell Transu. Osobiście nie miałem z nimi do czynienia, czy mają dużo nie dolewek lub dziur po bąblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Ech.... te antenki.... Będę je wymieniał masowo wkrótce i wtedy podmienię zdjęcia. To moja pierwsza żywica Modell Trans i mam jak najbardziej pozytywne zdanie na jej temat. Tak jak pisałem - lufa była delikatnie "opadnięta" - natomiast cała reszta bez zastrzeżeń. Szkoda tylko, że jedyną podpowiedzią co do montażu jest kilka zdjęć cz-b w kiepskiej jakości ale dałem radę - przydałby się jednak jakiś rysunek. Podsumowując: drobne bąbelki (kilka łącznie na wszystkich elementach) i bardzo dobry poziom detali oraz szczegółów. Zdecydowanie rekomenduję. Mam jeszcze kilka konwersji z tej firmy i zamierzam je wkrótce wykorzystać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Bardzo ładna robota, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 nie mój przedział czasowy ale praca super poza antenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Fajnie zrobiony, ale jak dla mnie kolor za jasny. Bardziej odpowiedni był by tu Olive Drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Fajny, tylko ten kolor cos nie tak, no chyba ze tak wyszlo na fotkach. Na anteny polecam wlosie z pedzlow malarskich (tych do mieszkania) Czarne, gietkie i po jednych zakupie masz do konca zycia. Co do krzywej lufy, to problem ten wystepuje prawie zawsze przy tej dlugosci. Do goracej wody i sama sie wyprosci. Czasami mam wrazenie ze "zapamietuje ksztalt pierwotny" I mala uwaga: Trumpeter jest za krotki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 A nie lepiej kupić anteny z RB Model?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Po co kupować anteny? po co szukać zamienników, drutu itp. najlepsze są z rozciągniętej ramki nad zapalniczką lub świeczką, długość, grubość sami ustalamy, A co do modelu , podoba mi się Żywicę, zawsze prostuj w ciepłej bardzo ciepłej wodzie. Nie wrzątku. Ja raz prostowałem żywicę, zalałem wrzątkiem i lufa była jak gumy. Najlepsza gorąca woda, zanurzyć na chwilę i wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Po co to się nogi nocą A po to, aby model prezentował się lepiej, a firma prosperowała, samemu można wszystko zrobić, nawet model w 100% Dajmy spokój z tym dziadowanie i kombinowanie, to było dobre jak nic nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi