elefantes Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Przedstawiam model Shermana, nie wiem niestety A ile, bowiem nie posiadam do niego pudełka, ani instrukcji. Modelik powstał ze złomu modelarskiego, był on ot tak sobie niechlujnie sklejony, nie pomalowany, upaćkany klejem, więc postanowiłem tchnąć w niego nowe życie... Model po kąpieli w krecie i złożeniu na nowo nabrał rumieńców. Ta cała masa dodatków to mój świadomy pomysł. Model raczej mało wiarygodny, kalki to zupełnie inny okres, niemieckie beczki itp., ale czas przy nim spędzony - super! Malowanie pędzelkiem, głównie Humbrol 55, 33, 26. Utwardzenie lakierem bezbarwnym Revell Nr 2. Brudzenie farbkami plakatowymi Aster oraz suchy pędzel. ...oto kilka fotek: pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helder Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Ogólnie jakbyś dał zdjęcia na który coś widać, a nie miniaturki to byłoby super. Model wygląda na ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted March 19, 2013 Author Share Posted March 19, 2013 Diabeł tkwi w szczegółach Cały album do obejrzenia tutaj: http://www.fotosik.pl/u/elefantes/album/1419390 pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Czołg jak czołg, ale ten plastikowy (współczesny, system chyba Molle) pokrowiec na saperkę, karimatę i plecak Alice z epoki Namu to mogłeś sobie podarować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
despi Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Model wygląda moim zdaniem bardzo fajnie z takim ładunkiem. Sam lubię tak obładowane pojazdy , mam pytanie z jakiego zestawu pochodzi figurka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 ogólnie fajny poza tym co wymienił kolega Lipstein mnie osobiście nie lezą linki którymi powiązałeś bambetle (oczywiście bardzo dobrze ze to zrobiłeś tylko te linki wyglądają jak żyłka ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykqaz Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Bardzo ładny sherman. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Model ładny, choć ten kawałek gąsienicy na pace wygląda kiepsko - jak deska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted March 20, 2013 Author Share Posted March 20, 2013 ...mam pytanie z jakiego zestawu pochodzi figurka Figurkę kupiłem w Bytomiu, jest z mojego pkt widzenia bezfirmowa, chyba z żywicy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Tak te linki czy co to jest to generalnie do pomalowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
despi Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 ogólnie fajny poza tym co wymienił kolega Lipstein mnie osobiście nie lezą linki którymi powiązałeś bambetle (oczywiście bardzo dobrze ze to zrobiłeś tylko te linki wyglądają jak żyłka ) a z czego najlepiej zrobić te linki chodzi mi o materiał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 ja eksperymentuję z sznurkami od torebek z herbatą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts