DARTH Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Model przedstawia czwórkę z kampanii Belgijsko Francuskiej, Pierwszej Pancernej w Maju 40 roku, tzw. operacja Niwi w której wzieli udiał również piechociarze z Grossdeutschland. Czołg malowany akrylami Gunze z których to rezygnuje na rzecz lepiej mieszalnych valleyo, do tego kilka specyfików AK, pigmenty oraz żywica Miga. Domodelu dodane błotniki od Abera, z których nie jestem zbyt zadowolony. Trawa na makietce to Green Line.Jak to zwykle u mnie w każdym modelu staram się wykonać coś nowego, czego wcześniej nie robiłem. Tak więc jest to moja pierwsza zabawa z żywicą, taką ilością błota, oraz figurek, oraz z dość skomplikowaną fakturą podłoża. Kolor tanka popsuł trochę Brown-Blue wasch od miga, czego w czasie budowy postanowiłem już nie zmieniać. Po prawdzie jest to mój trzeci model na poważnie i jest z nich wszystkich najbardziej skomplikowany. Jestem z niego zadowolony, ale nie jestem obiektywny bo sam go robiłem ocenę pozostawiam wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Powiem że Podoba mi się. Z tego co widzę czołg wg. mnie jest ładnie wykonany. Nie podoba mi się błoto, wygląda jak czekolada, i wanna czołgu też lekko przesadzona z tym błotem. Co do Figurek, to sam jestem słaby w tym, ale brakuje w nich choćby cieni, uwypuklenia szczegółów itp. Bardzo podoba mi się to że pobrudziłeś im buty błotem, ładnie to wygląda. Ogólnie całość ładna. Może dodaj nowe foty, będzie trochę lepiej widać bo lekko psuje lampa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Oglądałem warsztat i powiem szczerze że dobrze to wszystko wyglądało na etapie składania .. zawaliłeś model błotem a szkoda, bo detal był świetny moim zdaniem i wszystko zakryłeś, figurki dodatkow psują cały efekt- po pierwsze jest ich za dużo a po drugie dosyć kiepskawe chociaż sam niewiele lepiej je maluję.... ogólnie jak na trzeci model całkiem dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 figurki dodatkow psują cały efekt- po pierwsze jest ich za dużo a po drugie dosyć kiepskawe chociaż sam niewiele lepiej je maluję.... Lekki wash i matowy lakier i figurki będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Bardzo ładnie wykonana czwóreczka,włożyłeś sporo pracy w model.Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Kukiełki jak kukiełki, tak właśnie wyglądają. Za dużo na dioramie błota. Sam czołg ma jakiś dziwny zielonkawo-szary kolor. Malowałeś czołg pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Mi się też nie podoba błoto,ale ogólnie jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Dziękuję za wszystkie opinię, nad babolami popracuję przy kolejnych modelach. W tej chwili biorę sobie na cel poprawę jakości figurek. Dzięki raz jeszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Witaj Kamil, prawda jest taka że nie bardzo mam pomysł co z nimi można jeszczę zrobić tym bardziej że są już na mich kalki. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Podoba mi się uwagi koledzy wyżej już wymienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Ok poprawki które wymieniłeś zrobię jak tylko przejdzie mi chwilowa niechęć do czwórki, chyba zbyt wysoko poprzeczkę sobie postawiłem a z efektu zadowolenia pełnego nie ma. Czapka dowódcy chyba powinna być szara jak mniemam, puszki też się da poprawić a naramienniki muszę zamówić od Archera, ale ceny przerażają. Za dwa zestawy kalek do afrykańczyków z esdeka dałem ponad stówę. Natomiast koledzy zarzucają mi brak cieni na figurkach, bo i faktycznie na fotkach tego nie widać, jednak mundury są cieniowane. Inna sprawa że malowanie figurek to wyższa szkoła jazdy ale mam nadzieję że wszystko przyjdzie z czasem. Za jakiś czas pomęczę cie trochę z figsami do esdeka a jak poprawię obecne wrzócę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Praca mi się generalnie podoba, ale.. Na pierwszym miejscu "ale" są zdjęcia. Kolor modelu jest na nich zielony, a i powstałe cienie też psują efekt. Co do figurek to połowa modelarzy prezentujących tutaj swoje prace ma z nimi problem, więc trenuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzięki Krzysztof obiecuję że będę się starał by następne były leprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi