fenek Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Witam przedstawiam taki oto modelik w moim skromnym wykonaniu. sam model to dość stara Tamiya kupiona na Allegro za jakieś 10 zl (częściowo rozpoczęta). Bardzo proszę o uwagi i krytykę to mój pierwszy pojazd w barwach pustynnych a chciałbym ich jeszcze parę wykonać. created by picasa2html.com Edytowane 31 Marca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 To jest 1 /35, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Tamka nie robi modeli w skali 1:72. Swoją drogą ładny model, tym bardziej ze kupiony za dychę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Mi również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 dzięki za Komentarze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Gratuluję fajnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Gratuluję fajnej pracy dzięki Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Wykonanie podoba się, bo na kwestiach merytorycznych dot. pojazdów WH się szczerze nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Wykonanie podoba się, bo na kwestiach merytorycznych dot. pojazdów WH się szczerze nie znam Dzięki, ja też się słabo znam skusiłem się na niego z racji ceny i nie żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam! Lepiej niż Sherman....Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam! Lepiej niż Sherman....Podoba mi się. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 No i pięknie... Przy następnym modelu popracuj nad samodzielnie wykonanymi elementami dodatkowego wyposażenia... Zobaczysz- ile frajdy Ci to sprawi... no i jaki ciekawy będzie efekt... Taki np. zwój drutu- z drutu... Inne elementy też wymagają wymiany na np. żywiczne... Do wszystkiego z czasem sam dojdziesz... Pozdrawiam i życzę sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 No i pięknie... Przy następnym modelu popracuj nad samodzielnie wykonanymi elementami dodatkowego wyposażenia... Zobaczysz- ile frajdy Ci to sprawi... no i jaki ciekawy będzie efekt... Taki np. zwój drutu- z drutu... Inne elementy też wymagają wymiany na np. żywiczne... Do wszystkiego z czasem sam dojdziesz... Pozdrawiam i życzę sukcesów! dzięki co do drutu masz absolutną rację niestety nie pomyślałem nawet o tym a co do dodatków to powoli doszedłem już do tego samego wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Jak dla mnie to jest trochę za mało tego pustynnego malowania. Owszem pojazdy wycierały się to bardzo, ale nie aż tak, żeby go praktycznie wcale nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Jak dla mnie to jest trochę za mało tego pustynnego malowania. Owszem pojazdy wycierały się to bardzo, ale nie aż tak, żeby go praktycznie wcale nie było. To fakt trochę się rozpędziłem ale to jak z brudzeniem łatwo przesadzić kwestia doświadczenia, chociaż starałem się to robić z głową w miejscach które są bardziej narażone na wytarcie ale to mały model i przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam.W kwestii merytorycznej się nie wypowiem bo Tamka skopała ten model i jest wiele rzeczy do poprawienia. Sam model zrobiony przez Ciebie bardzo mi się podoba. Tak jak ktoś wspomniał przydałoby się więcej gadżetów, ale to może przy następnym jak wspomniałeś. Bardzo podoba mi się malowanie i nie jest przesadzone. Jak dla mnie to jest trochę za mało tego pustynnego malowania. Owszem pojazdy wycierały się to bardzo, ale nie aż tak, żeby go praktycznie wcale nie było. Tu z kolegą Imkiem się nie zgodzę. Żółta farba w Afryce była wątpliwej jakości a burza piaskowa potrafi działać jak klasyczna piaskarka. Jest mnóstwo zdjęć pojazdów kŧóre są całe wytarte aż do panzergrau. Reasumując bardzo podoba mi się malowanie Twojego pojazdu. Po skończeniu mojej 222, sam przymierzam się do dwóch 223, z Tamki +Eduard i Hobby Bossa. Porównanie może być ciekawe . To co następne na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam.W kwestii merytorycznej się nie wypowiem bo Tamka skopała ten model i jest wiele rzeczy do poprawienia. Sam model zrobiony przez Ciebie bardzo mi się podoba. Tak jak ktoś wspomniał przydałoby się więcej gadżetów, ale to może przy następnym jak wspomniałeś. Bardzo podoba mi się malowanie i nie jest przesadzone.Jak dla mnie to jest trochę za mało tego pustynnego malowania. Owszem pojazdy wycierały się to bardzo, ale nie aż tak, żeby go praktycznie wcale nie było. Tu z kolegą Imkiem się nie zgodzę. Żółta farba w Afryce była wątpliwej jakości a burza piaskowa potrafi działać jak klasyczna piaskarka. Jest mnóstwo zdjęć pojazdów kŧóre są całe wytarte aż do panzergrau. Reasumując bardzo podoba mi się malowanie Twojego pojazdu. Po skończeniu mojej 222, sam przymierzam się do dwóch 223, z Tamki +Eduard i Hobby Bossa. Porównanie może być ciekawe . To co następne na warsztat? Dzięki kolego to dobrze że tak wytarte pojazdy też się trafiały bo podoba mi się efekt takiego wytarcia. Teraz kończę m 36B1 i m 10 Achilles a potem zamierzam zabrać się za jakiegoś sd.kfz 222 wykorzystam fajny materiał w postaci waszego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi