bartek33365 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Skyraider skończony pracowało mi się przy nim super. Dla mnie jedynym problemem były duże kalki ale jakoś się udało. Malowany farbami Tamiya, wash AK. Zapraszam do komentowania i oceniania. Cytuj
Wachmistrz Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Jeśli miałbym wybierać pomiędzy Twoim Skyraiderem, a Albatrosem, to zdecydowanie wolę Albatrosa. Moim zdaniem niepotrzebnie posprajowałeś ten model czarną farbą po bokach. Efektu osmaleń nie osiągnąłeś, a estetykę poprawnie i czysto złożonego modelu zniszczyłeś. Kiedyś już był w galerii A-1, gdzie autor zostawił go czystym, przyznając, że nie chce zepsuć efektu nieumiejętnym wykonaniem smug spalinowych. Pochwaliłem go za to i zebrałem kpiarskie komentarze od "znawców tematu", jak powinien wyglądać model Skyraidera. Tutaj widać, że czasem lepiej odpuścić. Szkoda trochę. Cytuj
no.tips Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Okopcenia kadłuba za rurami wydechowymi w tym samolocie to bardzo ciekawy temat. Przyznam, że Twoje mnie rozczarowały. Zawsze dobrze jest przed malowanie pooglądać zdjęcia. Cytuj
tofik Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 No cóż. Byłby super model gdyby nie te okopcenia. Kompletnie nie wyszły. Cytuj
Woit Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Bardzo fajny model, patrząc od spodu nie można przyczepić się specjalnie do niczego, w ujęciu od góry odbiór psują jedynie "kreski" za km-ami, z boku już jest gorzej, te same kreski co za km-ami tylko 10 razy większe, wygląda to tak jakby młodszy brat albo syn chciał "poprawić" komuś pracę. Ale jak to mówią mądrzy ludzie "co nie zabije to wzmocni", czekam(-y) na następny model bo widać, że sklejać i malować potrafisz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi