Seb Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Wygląda na to, że mamy siódmego Tygrys I Zdjęcie z "Odkrywca": Więcej info: http://www.panzermuseum-munster.de/home/aktuelles.html Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Podobno ten Tiger I został poskładany z części wielu innych maszyn. Mimo to jest to świetny okaz referencyjny później wersji "kociaka". Znalazłem piękne foty tej wspaniałej maszyny, które na pewno przydadzą się wielu z was w odwzorowywaniu Tiger'a I Late Production: Te wspaniałe zdjęcia pochodzą ze strony http://www.panzer-modell.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Zewnętrznie lepszy niż ten z Bovington! Ciekawe czy jest sprawny..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Ten z Bovington to najprawdopodobniej jedyny sprawny na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Ten Tygrys to żywiczny model 1:1 Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 ...szkoda tylko że pasta zrobiona grzebieniem do kafelków...ten czołg powstawał od wielu lat a pierwsze ujęcia pojawiły się kilka lat temu, już wtedy miał kamo. Do końca nie byłem wtedy pewien czy to replika z czego popadnie czy składak czy coś pomiędzy...i do dziś nie jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 A, przepraszam pomyliłem egzemplarze. To ten prawdziwy. Replika żywiczna ma na wieży 321 . Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 W dniu 30.12.2017 o 23:20, krzy65siek napisał: A, przepraszam pomyliłem egzemplarze. To ten prawdziwy. Replika żywiczna ma na wieży 321 . Pozdrawiam Krzysiek Trochę uzupełnię temat. Tygrys ze zdjęć Zlevikka z nr 231 był odbudowany przez prywatnego pasjonata, a w zasadzie złożony z elementów 6 zniszczonych Tygrysów. Części pochodziły min z Łotwy i ponoć z Polski. Ciekawostką jest to, że tylko 10% czołgu to współcześnie dorobione części. Czołg został wypożyczony do Panzermuseum w Munster gdzie stał jako eksponat. Po pewnym czasie właściciel postanowił go doprowadzić do stanu jezdnego, ale nowe uregulowania prawne w Niemczech zabroniły, żeby hitlerowskie sprawne wynalazki znajdowały się w prywatnych rękach. Typ się wk..., zabrał czołg i sprzedał do USA. Teraz w muzeum stoi model 1:1 z nr 321 Ponoć Pan Niemiec już składa kolejnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi