Seb Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Wygląda na to, że mamy siódmego Tygrys I Zdjęcie z "Odkrywca": Więcej info: http://www.panzermuseum-munster.de/home/aktuelles.html Pzdr Cytuj
Zlevikk Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Podobno ten Tiger I został poskładany z części wielu innych maszyn. Mimo to jest to świetny okaz referencyjny później wersji "kociaka". Znalazłem piękne foty tej wspaniałej maszyny, które na pewno przydadzą się wielu z was w odwzorowywaniu Tiger'a I Late Production: Te wspaniałe zdjęcia pochodzą ze strony http://www.panzer-modell.de Cytuj
madeira Napisano 7 Października 2015 Napisano 7 Października 2015 Zewnętrznie lepszy niż ten z Bovington! Ciekawe czy jest sprawny..? Cytuj
Zlevikk Napisano 12 Listopada 2015 Napisano 12 Listopada 2015 Ten z Bovington to najprawdopodobniej jedyny sprawny na świecie. Cytuj
krzy65siek Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 Ten Tygrys to żywiczny model 1:1 Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
jerzype Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 ...szkoda tylko że pasta zrobiona grzebieniem do kafelków...ten czołg powstawał od wielu lat a pierwsze ujęcia pojawiły się kilka lat temu, już wtedy miał kamo. Do końca nie byłem wtedy pewien czy to replika z czego popadnie czy składak czy coś pomiędzy...i do dziś nie jestem:) Cytuj
krzy65siek Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 A, przepraszam pomyliłem egzemplarze. To ten prawdziwy. Replika żywiczna ma na wieży 321 . Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
Seb Napisano 7 Września 2019 Autor Napisano 7 Września 2019 W dniu 30.12.2017 o 23:20, krzy65siek napisał: A, przepraszam pomyliłem egzemplarze. To ten prawdziwy. Replika żywiczna ma na wieży 321 . Pozdrawiam Krzysiek Trochę uzupełnię temat. Tygrys ze zdjęć Zlevikka z nr 231 był odbudowany przez prywatnego pasjonata, a w zasadzie złożony z elementów 6 zniszczonych Tygrysów. Części pochodziły min z Łotwy i ponoć z Polski. Ciekawostką jest to, że tylko 10% czołgu to współcześnie dorobione części. Czołg został wypożyczony do Panzermuseum w Munster gdzie stał jako eksponat. Po pewnym czasie właściciel postanowił go doprowadzić do stanu jezdnego, ale nowe uregulowania prawne w Niemczech zabroniły, żeby hitlerowskie sprawne wynalazki znajdowały się w prywatnych rękach. Typ się wk..., zabrał czołg i sprzedał do USA. Teraz w muzeum stoi model 1:1 z nr 321 Ponoć Pan Niemiec już składa kolejnego 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi