Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mały sprint

Super Szerszeń z Italki ,malowanie SF dla F/A 18D ,kalki z HDL 72023

10523112906.jpg

takie:

3251428216491fe1e04ez.jpg

sklejony gotowy na podkład /dysze koła i st.p. przyklejone na plasteline do zdjęć

dsc00875ws.jpg

dsc00880h.jpg

Napisano

Robert, a ja mam prośbę - pokaż tak krok po kroku, jak malujesz kokpit i wnęki podwozia na już sklejonym modelu. Dla mnie to już wyższa szkoła jazdy

Napisano
Tak patrzę i sklejony jest bez rewelacji.

Te kalkomanie też bez rewelacji i ten oryginał też taki bez rewelacji.

paweł zapomniałes dodac ,ze pomalowany tez bedzie bez rewelacji

Robert, a ja mam prośbę - pokaż tak krok po kroku, jak malujesz kokpit i wnęki podwozia na już sklejonym modelu. Dla mnie to już wyższa szkoła jazdy

Michał to zadna wyzsza szkoła jazdy kokpit trysne podstawowym kolorem a detale i tablice pomaluje pędzelkiem ,fotel wkleje oddzielnie,natomiast wneki i golenie w przypadku horneta to juz bułka z masłem ,wszytko na biało plus łosz i po zawodach ,nawet ich maskowac nie bede /tak jak w poprzednim zrobie/ przy umiejetnym prowadzeniu aero i kolorze spodu nie zabrudze ich innym kolorem.

Napisano

To malowanie detali pędzelkiem we wnękach wszelkiego rodzaju intryguje mnie najbardziej. Ja, żeby równo pomalować jakiś pulpit w kabinie, muszę go najpierw długi czas dobrze zamaskować i to też czasem farba pod taśmę podejdzie. Równe malowanie z ręki to dla mnie czysta abstrakcja

Napisano

A wersja E to nie ma pylonów pod skrzydłem odchodzących od kadłuba?

fa_18_ef_super_hornet_l2.jpg

U Ciebie wyglądają na wklejone równolegle do osi podłużnej kadłuba.

Napisano

AJA mam pytanie . Czy będzie Pan robił z zamkniętą kabiną ,otwartą czy tylko uchyloną ?

Bo jak z zamkniętą to niech Pan zrobi z otwartą . A jak z otwartą , to z zamkniętą . Jeżeli zaś uchyloną Pan będzie robił , to wtedy niech Pan zrobi albo zamkniętą albo otwartą , albo przeciwnie - otwartą albo zamkniętą . JABYM tak zrobił

Napisano
AJA mam pytanie . Czy będzie Pan robił z zamkniętą kabiną ,otwartą czy tylko uchyloną ?

Bo jak z zamkniętą to niech Pan zrobi z otwartą . A jak z otwartą , to z zamkniętą . Jeżeli zaś uchyloną Pan będzie robił , to wtedy niech Pan zrobi albo zamkniętą albo otwartą , albo przeciwnie - otwartą albo zamkniętą . JABYM tak zrobił

No i wpożo

Napisano

Grzesiu szoferka będzie :nie powiem

pokolorowałem gunziakami ,,marmurek białym z dodatkiem bazowych,słabo widac bo jest połysk i nie ogarniam fotek no i robione przy swietle dziennym,wstawiam je z "reporterskiego obowiązku"

dsc2485z.jpg

dsc2486j.jpg

dsc2488.jpg

dsc2492a.jpg

Napisano

Bo Robert jest już na ostatnim levelu i nie nabija więcej punktów.

ps. i Cały czas twierdzę, że F-13 wyglądałby lepiej z otwartą osłoną ;P