Skocz do zawartości

Tak to czasem bywa

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się pożegnać z wszystkimi forumowiczami w szczególności z tymi którzy zawsze mnie wspierali i trzymali moją fantazję na wodzy... bo to dzięki nim mój poziom podniósł się o te kilka szczebli

Ostatnimi czasy zauważyłem że modelarstwo już mi nie sprawia takiej przyjemności jak kiedyś może jest to spowodowane tym że zacząłem podchodzić do niego jak do zawodów w których trzeba prezentować jak najlepsze modele a nagrodą będzie uznanie kolegów. Te trzy modele jakie mam na warsztacie zostaną skończone... kiedy to nie wiem... życzę szczęścia i samych sukcesów

No Janusz, a co to znowu za moda. Konrad już przestał się bawić, teraz ty. Odpocznij sobie trochę i dawaj znowu. Prawie każdy tak ma. Ja też ostatnio nie mam czasu bo żona zmieniła godziny pracy, ale muszę sobie kopka w dupkę zapodać i wziąść się do pracy.

Chciałbym się pożegnać z wszystkimi forumowiczami w szczególności z tymi którzy zawsze mnie wspierali i trzymali moją fantazję na wodzy... bo to dzięki nim mój poziom podniósł się o te kilka szczebli

Ostatnimi czasy zauważyłem że modelarstwo już mi nie sprawia takiej przyjemności jak kiedyś może jest to spowodowane tym że zacząłem podchodzić do niego jak do zawodów w których trzeba prezentować jak najlepsze modele a nagrodą będzie uznanie kolegów. Te trzy modele jakie mam na warsztacie zostaną skończone... kiedy to nie wiem... życzę szczęścia i samych sukcesów

Jeśli rzeczywiście odbijasz od plastików to tych modeli nie skończysz, a jeśli będzie inaczej to oznacza chwilowy brak weny. Oczywiście niczego nie chcę Ci wmawiać bo wiesz lepiej jak jest, niemiej jednak taka jest moja diagnoza. Może jesteś "przetrenowany" i chwilowo masz dość. Moje modelarstwo też ma systematyczne kryzysy - bywało, że przez półtora roku nic nie robiłem, a każdego roku jest okres kilku miesięcy zastoju. Wtedy pochłaniają mnie inne pasje - mam ich aż za dużo . Taka terapia pomaga - po jakimś czasie wracam do plastiku i przez kolejne kilka miesięcy nic nie jest w stanie mnie od tej pasji oderwać......i tak w kółko od ponad 30 lat.

Pozdrawiam. Robert.

Ps Wierzę, że wrócisz.

Ja Ci powiem tak, w życiu masz sinusoidę w każdej aktywności od sportu do modelarstwa. Po spadku formy/zainteresowania powraca się do tematu z naładowanymi bateriami i jest o wiele lepiej niż było. Także, nie smuć się, po prostu jak Ci się przejadło, zrób z pół roku przerwy, czasem kwartał starczy i powróci zainteresowanie. Okresowe wakacje od każdej aktywności (nawet tej hobbystycznej; rekreacyjnej) są bardzo potrzebne.

Widzę nie tylko ja mam ten problem, chyba również odejdę... Ale rozumiem Janusz, mam dokładnie to samo, w pełni rozumiem. Jedyne co mi pozostało to tylko podglądać Wasze wspaniałe zmagania .

Witam!

Nie wyleczysz się z tego... Za jakiś czas będzie wielki "come back" i wszystko wróci do normy.

Ja prawie 10 lat nic konkretnego nie polepiłem, bo nie miałem na to czasu. Potem się wszystko uklepało i jest jak jest...

Konrad już przestał się bawić

A Konrad C to po prostu chyba maturę właśnie teraz będzie pisał i to główna przyczyna jego absencji....

I tyle....