EasyPlayer Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Myślę o zrobieniu rdzy na rurach wydechowych w czołgu. Prawdopodobnie kupię pigment. To chyba najprostsza opcja. Farba np. Pactra rust nie da takiej fajnej faktury. I jeśli już zdecyduję się na pigment, to o jakim odcieniu? Wg jakiś ciemniejszy rdzawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Pigment tez nie da Tobie "fajnej faktury". Widziałeś rdzę ? Jeżeli tak, to kolor chyba sam potrafisz dobrać ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 polecam zestaw kredek pastelowych, można zmieszać sobie całą tęczę. często pożyczam od córki i jest to naprawdę dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 polecam zestaw kredek pastelowych, można zmieszać sobie całą tęczę. często pożyczam od córki i jest to naprawdę dobre rozwiązanie. I czym to później nakładasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 sproszkowane pastele niczym się nie różnią od suchych pigmentów - można je wcierać na sucho, mieszać z terpentyną lub fixerem, mieszać z żywicą akrylową, mieszać z gipsem lub klejem do płytek... kwestia eksperymentów i tego, co chcemy uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 a dlaczego za bzdurę to uznajesz Kamilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 dziekuję, to sie nazywa szybka odpowiedź. uzywałem pigmentów i pasteli w ilościach aptekarskich bo w 72 wiele nie potrzeba, różnice z mojego punktu widzenia były niezauważalne. zamienniki mają swój urok - cenowy i praktyczny. wszystko jest kwestią tego, co chcemy uzyskac i ile zainwestować. i na dodatek ile pojemników z pigmentami pomieszczą nasze szuflady :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Kupujesz kilka pigmentow i ew. mieszasz jak potrzebujesz inny odcień. Pastele są bledsze i gorzej wcieralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RCTRAX-PL Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 I ja uważam, że używanie pasteli zamiast pigmentów, to półśrodek zastępczy. Pigmenty nie są aż tak drogie, żeby sobie na nie nie móc pozwolić. Ja dla siebie wziąłem 3 odcienie MIG Productions: P024, P025, P230. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi