Berni Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Witam, oto mój drugi model w plastiku, pierwszy z blaszkami Edka. Od siebie, za radą Kolegów z forum wymieniłem lufy na igły. Tu jest warsztacik: viewtopic.php?f=87&t=34650&hilit=Commando+Car Zapraszam do wytykania błędów: Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Jak na drugi model jest bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.Watson Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Zgadzam się z przedmówcą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaCkyL Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Tylko oczko wypadło temu misiu Przyjemny model, choć mam wrażenie, że jakiś taki białawy nalot czy kurz na modelu? Osad z lakieru? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berni Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 Tylko oczko wypadło temu misiu Przyjemny model, choć mam wrażenie, że jakiś taki białawy nalot czy kurz na modelu? Osad z lakieru?Pozdrawiam Masz Jacku rację, pojawił się osad od matowego lakieru. Nie wiesz czasem jak można się go pozbyć? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Nałóż inny lakier, polecam vallejo air satyne i mat. Podobno alklady też są dobre ale jeszcze nie używałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankot13 Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 No i ładnie. Troszkę tylko sztucznie wyglądają te zestawowe torby. Lakier popraw tak jak przedmówcy pisali bo model przez to bardzo wiele traci na wyglądzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Wygląda całkiem nieźle Śledziłem warsztat i wyszło lepiej, niż się spodziewałem. Ty chyba też możesz być zadowolony. Natomiast nie podobają mi się zdjęcia, raczej sporo ujmują modelowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Tylko oczko wypadło temu misiu Przyjemny model, choć mam wrażenie, że jakiś taki białawy nalot czy kurz na modelu? Osad z lakieru?Pozdrawiam Masz Jacku rację, pojawił się osad od matowego lakieru. Nie wiesz czasem jak można się go pozbyć? Pozdrawiam. Teraz to już jest po herbacie, ale na przyszłość pamiętaj przed lakierowaniem dobrze rozmieszać lakier. Ja np. używam lakieru Tamiyi w sprayu. Wg mnie jest dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Nawet fajnie wyszedł, uwagi już koledzy powyżej przedstawili. od siebie tylko dodam żebyś następnym razem spróbował zrobić wosha na torbach i tobołkach będą wyglądać lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts