Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) Więc tak... W dziale z powitaniami i przedstawianiem się wyjaśniłem że jestem mega początkujący. Przedstawiam wam mój model Katjuszy od ZVEZDY. Model w skali 1/35 Potrafię (przynajmniej tak mi się wydaje) jak narazie w miare normalnie sklejać, choć zdarza mi się lać za dużo kleju, malowanie ( wiem, bardzo ważna rzecz) jest u mnie tragiczne, co widać na fotkach. Tylko farba i pędzel. Ten model to mój 4. w kolekcji. Nie zdziwiłbym się gdyby był to najgorszy model przedstawiony jak dotąd na tymże forum Bądźcie delikatni link do mojego pierwszego przywitalnego tematu. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=55&t=38208 Pozdrawiam serdecznie Igor Edytowane 15 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo ładnie pomalowany, a model na pewno nie najgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Na pewno nie jest to najgorszy model na tym forum. Mogę nawet stwierdzić, że jest to niezły debiut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Na pewno nie jest to najgorszy model na tym forum. Mogę nawet stwierdzić, że jest to niezły debiut! ZVEZDA panocku EDIT: numer to ZVEZDA 3521 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Na pewno nie jest to najgorszy model na tym forum. Mogę nawet stwierdzić, że jest to niezły debiut! ZVEZDA panocku Heh szybciej odpowiedziałeś niż ja wyedytowałem posta po tym jak dokładniej przeczytałem wstęp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 hehe no problemo:> musisz poćwiczyć, byłeś szybki lecz niewyraźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Ładny samolot ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Modeł nieźle ci wyszedł .Nie widać na niezalań kleju i zacieków farby. Ale chyba jeszcze nie skończony bo taki bez zadrapań i brudu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Oj tam oj tam może to paradna katiusza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Model nie jest zły. Tylko dlaczego w galerii lotniczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Model nie jest zły. Tylko dlaczego w galerii lotniczej? UPS.. rzeczywiście, mój błąd, można prosić admina o przeniesienie tematu ? Czy trzeba robić na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Oj tam oj tam może to paradna katiusza ;) hmm no mogła by być paradna na jakieś podstawce typu defilada pomysł jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Model nie jest zły. 2 uwagi ode mnie: - opony nawet jak na paradnego za bardzo się błyszczą - kalkomanie na drzwiach nałożyłeś krzywo No może jeszcze jedno - namieszałeś trochę w tytule, albo napisz wszystko cyrylicą Катюша БМ-13, albo w tłumaczeniu Katiusza BM-13. Poza tym Katiusza, jako nazwa sprzętu i imię jednocześnie, powinno być z dużej litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 - kalkomanie na drzwiach nałożyłeś krzywo Zgadza się, nałożyłem krzywo. Najlepsze jest to że nałożyłem ją krzywo także z drugiej strony . Ale to nie specjalnie, tylko po prostu jak chciałem ją obrócić to już było za późno, bo mocno przywarła iii jakby mogłem ją tylko rozedrzeć . - opony nawet jak na paradnego za bardzo się błyszczą Myślę, że uda mi się poprawić. No może jeszcze jedno - namieszałeś trochę w tytule, albo napisz wszystko cyrylicą Катюша БМ-13, albo w tłumaczeniu Katiusza BM-13. Poza tym Katiusza, jako nazwa sprzętu i imię jednocześnie, powinno być z dużej litery Poprawione, dzięki Jak już się czepiać szczegółów to Katiusza to zdrobnienie imienia Jekatierina, czyli po prostu Katarzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Pojazd niezły ,tylko fufelnówka nieśmigana a jak ma być defiladowy to musi mieć błotniki i koła pomalowane na biało(boki) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Pojazd niezły ,tylko fufelnówka nieśmigana a jak ma być defiladowy to musi mieć błotniki i koła pomalowane na biało(boki) Pozdrawiam koła całe czy tylko zewnętrzną obręcz na biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 No nie tylko zewnętrzna obręcz, tak samo zewnętrzne krawędzie błotników.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 teraz jasne, pomyśle jeszcze, dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Podejrzyj tu: http://www.fmix.pl/zdjecie/1248624/katiusza-bm-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 oo dzięki bardzo, fotka zapisana i chyba tak go podmaluje i podbrudze ( moze się uda) z drugiej strony widze też inne pomalowanie rakiet, będzie ciężko jak już są przyklejone .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Jak na początek, to model niezły. Tylko jedna mała uwaga, jak byś go ciup zmatowił i pobrudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Spróbuje, to będzie moje pierwsze brudzenie, a nie mam zbytnio sprzętu na to, więc może wyjść różnie "domowymi środkami":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Nie kombinuj, chemia jest na tyle tania, że na cudawianki wydasz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Jak dla mnie model bardzo dobrze Ci wyszedł, jak na początkującego. Osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Pamiętaj że każdy kolejny będzie coraz lepszy, czytaj dużo tutaj cennych porad, i nie bój się wprowadzać nowych technik, bo tylko tak się nauczysz. Pytaj zawsze kolegów na forum, gdy czegoś nie będziesz wiedział. Jeszcze raz gratulacje. dobry model. Ps. Moje pierwsze brudzenie wyglądało tak że również nie byłem w posiadaniu Chemii modelarskiej, i błoto zrobiłem, woda, klej wikol, piasek do szynszyli i bejca do drewna by to zabarwić, wszystko razem wymieszałem i paćkałem mojego Teciaka. Wyszło nawet nawet Szukaj tu na forum, sposobów jest całe multum... możesz Kredki Pastelowe utrzeć, i masz fajną bazę by przykurzyć model.... Szukaj na Forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Do takiego brudzenia domowego jest pewna dobra technika. Zwie się brudzenie na mokro. Najpierw nakłada się na model sidolux, potem nakłada się na niego brud w postaci ciekłej. Brud ten składa się z czarnej ,brązowej i żółtej farby wodnej (proporcje w zależności jakiego koloru chcesz brud), trochę wody (tak by nie był ani zagęsty , ani za płynny) i kropelki lub dwóch płynu do naczyń (polecam ludwika). Potem mieszasz i nakładasz na model. Jak już trochę obeschnie to ledziutko namoczoną szmatką ścierasz tak by bryd pozostał w zagłębieniach modelu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi