Kamil K. Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Cześć. Pierwszy model po dość długiej przerwie. Chyba już nie umiem robić modeli, na szczęście frajda przy budowie i malowaniu była taka sama jak niegdyś. ) Model prosto z pudła + lufka RB. Malowany Pactrami, mieszanką czarnej, białej, niebieskiej, szarości.. teoretycznie malowanie z września '39. Z malowaniem był niemiły myk, że kalki Bronco nijak nie chciały współpracować, więc krzyże malowane z własnoręcznie wyciętego szablonu + poprawki pędzlem. Niestety trochę widać. PS Kilka fot z budowy na mojej skromnej stronce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Witam. Bardzo udany powrót do modelarstwa. Model bardzo mi się podoba. Subtelnie pobrudzony i nie omłotkowany jak to ostatnio bywa . Trudno pomalować jednokolorowy model tak aby był plastyczny i przestrzenny. Tobie udało się to doskonale. Dobrze by było tylko poprawić krzyż z przodu wieży, ponieważ pionowa belka jest zdecydowanie za szeroka i ten złamany słupek domaga się washa. Niemniej wielkie gratulacje . Co następne na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Aj tam nie umiesz, pierdzielisz. Rękawy zakasać i do roboty :-) Choć uczucie znam z autopsji, przerwę mam już długi czas. Co do modelu to przyznaje, że przyjemny. Fajny do kolekcji. Krzyże trochę krzywe ale to tak na boku, wiadoma sytuacja ;-) Kolory ok, syfienie fajne, układ jezdny też, lewy reflektor chyba trochę krzywo wklejony. Ślady ekpsloatacji na plus, całość wzbogacona przyjemną dla oka podstawką. Bierz się dalej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Dzięki. Dalej? A ze trzy teciaki mam do skończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Tragedii nie ma wyszedł na prawdę fajny model. Bierz jakiegoś teciaka na warsztat, ja ostatnio się nie powtrzymałem zakupiłem tetetke 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Całkiem udany powrót do hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Bardzo mi się podoba, ze smakiem przybrudzony bardzo ładnie wszystko pasuje z podstawką. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Bardzo mi się podoba fajne zacieki na przedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 całkiem ładna ta dwójeczka jedynie co mi nie pasuje to szerokość drogi ten czołg jest naprawdę mały a droga niewiele szersza od niego Bierz jakiegoś teciaka na warsztat, ja ostatnio się nie powtrzymałem zakupiłem tetetke 85 otóż to.. ja już chyba też nie za długo wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Nie zapeszajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi