Martinez Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Przy naciąganiu strzelają uchwyty - nie ma szans ich założyć. Wiem, że mają być pod skosem, Póki co wróciłem właśnie z Obi. Motipa brak. Kupiłem lakier akrylowy szary innej marki - Fly Primer i mam nadzieję że się nada (stosuje się go jako podkład do tworzyw sztucznych - plastik). Jest to szybkoschnący podkład akrylowy... Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 To dziwna sprawa. A motipa masz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 Wysyłka kosztuje, a finanse topnieją Motip to podkład akrylowy - tym się kierując, wziąłem coś innego z nadzieją, że się sprawdzi. To tego samego producenta co Motip tj. nazwa producenta - Motip Dupli BV... powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Będzie dobrze, sprzedaje takie spraje i testowałem na ramkach z kilku firm, a jak jest napisane że motip to na pewno będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2013 Udało mi się dopasować 3 ekrany (pod rząd - ciurkiem) - pozostałe dwa nie ma szans... zęby na stelażu nie zazębiają się z uchwytami na stelażu. Jest różnica około pół centymetra i bez względu na to jak bym je układał... jest za ciasno. To nie wykonalne je dopasować... Trzeba szukać innych rozwiązań tj. przesuwać uchwyty lub / i pościnać zęby. To da się zrobić, tak myślę, ale... Na tę chwilę jestem przekonany że ten problem to jest wina Dragona. Przyznam, że czuję się zawiedziony... firmą Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Nie musisz przecież wszystkich dawac ;) Zrob model z wybrakowanymi ekranami i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Tomek - ja wiem że można dać wybrakowane, ale chce dać wszystkie ekrany (z zimmeritem są i na tym polega ich urok). To jest do zrobienia, ale jest z tym trochę kombinowania... Tak czy inaczej myślę, że da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Ciekawe jak pójdzie u mnie z ekranami.Zastanawiam się dać stelaż fototrawiony czy zestawowy hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Używam zestawowych stelaży i ekranów również zestawowych - blaszanych. Dopasuje je... choćby nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Używam zestawowych stelaży i ekranów również zestawowych - blaszanych. Dopasuje je... choćby nie wiem co Przecież one są oznaczone, gdzie co ma być i wszystko pasuje. nie panikuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Są oznaczone, ale według tych oznaczeń nie pasowały. Kolega Daniel uważa, że stelaż zrobiliśmy dobrze. Tak jak pisałem: - przy zakładaniu jeden w środku się nie mieści (krańcowe wchodzą i dwa pozostałe - na jeden z środkowych dowolnie który jest za ciasno, za szeroka blaszka) - pojawia się problem z zębami na stelażu, który próbuję rozwiązać zarówno przez przesuwanie uchwytów w pozycje 'nie fabrycznie oznaczane', jak i prawdopodobnie konieczne będzie podpiłowanie niektórych zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Są oznaczone, ale według tych oznaczeń nie pasowały. Kolega Daniel uważa, że stelaż zrobiliśmy dobrze. Tak jak pisałem: - przy zakładaniu jeden w środku się nie mieści (krańcowe wchodzą i dwa pozostałe - na jeden z środkowych dowolnie który jest za ciasno, za szeroka blaszka) - pojawia się problem z zębami na stelażu, który próbuję rozwiązać zarówno przez przesuwanie uchwytów w pozycje 'nie fabrycznie oznaczane', jak i prawdopodobnie konieczne będzie podpiłowanie niektórych zębów To coś spieprzyłeś bo u mnie były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Pamietam ze przy Stugu tez mialem problemy, ale probowalem różnych kombinacji i pasowaly Sprobuj np lewa stronę przenisc na prawa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Nie wiem czy o to chodzi ale w Panzerze osłony mogą na siebie zachodzić u mnie w wątku to widać.Czy tak jest dobrze? Raczej tak ,przynajmniej tak wynika z foto.Problem mialem z tym dolnymi mocowaniami wychodzącymi z błotnika tu trzeba było je delikatnie poprzesuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Pasowałem tak aby nie zachodziły na siebie, tylko się stykały. W międzyczasie już pogubiłem 2 uchwyty - te górne, będzie więc bez wszystkich, bo te małe cholerstwo przyklejone CA potrafią wystrzelić i szukaj wiatru w polu. Spasowałem jeden bok na cacy - podoklejam tam uchwyciki górne (1 lub dwa na ekran - muszę wziąć pod uwagę straty tego co się pogubiło) i będzie git. Potem to samo z drugą stroną i można w końcu brać się będzie za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 No ja właśnie robię tak żeby zachodziły nie mam sił żeby się z tym męczyć.Próbowałem lutować mocowania i poległem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 No ja się uparłem że je dopasuje i "kurwica" łapie, ale dam radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Najlepszy tekst dzisiejszego dnia haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 No bo już mi zaczyna cierpliwości do nich brakować . Zależy mi na tym by były równo, stykając się jedynie krawędziami - a właśnie w fabrycznych oznaczeniach bez nachodzenia na siebie się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Cierpliwość to podstawa :P Sherman przy tych pierdolach metalowych sporo mnie nauczyl hehe Zachowaj spokój i nic na sile ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Zobacz to foto tu plyty zachodzą na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Nie widzę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 http://ww2db.com/image.php?image_id=9051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Widziałem tę fotkę, co ciekawsze to jest właśnie wóz, który będę robić WILMA, PAULA - Hitlerjugend. W sumie nie przyglądałem się ekranom a detalom kamo, a planszę barwną umieściłem ze dwie podstrony temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Jak dorzucić tę blachę na czubku to i tak będą zachodzić. Generalnie chyba straciłem całkowicie cierpliwość do tego modelu. Męczę się z tym pierdolnikiem kilka dni i znów zaczynam to od nowa Zastanawiam się coby nie zabrać się za malowanie Tygrysa a do tego gówna wrócić jak znów zmobilizuję siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi