Skocz do zawartości

Dragon - Panzerkampfwagen IV Ausf. H - 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przy naciąganiu strzelają uchwyty - nie ma szans ich założyć. Wiem, że mają być pod skosem,

Póki co wróciłem właśnie z Obi. Motipa brak. Kupiłem lakier akrylowy szary innej marki - Fly Primer i mam nadzieję że się nada (stosuje się go jako podkład do tworzyw sztucznych - plastik). Jest to szybkoschnący podkład akrylowy...

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wysyłka kosztuje, a finanse topnieją Motip to podkład akrylowy - tym się kierując, wziąłem coś innego z nadzieją, że się sprawdzi. To tego samego producenta co Motip tj. nazwa producenta - Motip Dupli BV... powinno być ok.

Napisano

Będzie dobrze, sprzedaje takie spraje i testowałem na ramkach z kilku firm, a jak jest napisane że motip to na pewno będzie git.

Napisano

Udało mi się dopasować 3 ekrany (pod rząd - ciurkiem) - pozostałe dwa nie ma szans... zęby na stelażu nie zazębiają się z uchwytami na stelażu. Jest różnica około pół centymetra i bez względu na to jak bym je układał... jest za ciasno. To nie wykonalne je dopasować...

Trzeba szukać innych rozwiązań tj. przesuwać uchwyty lub / i pościnać zęby. To da się zrobić, tak myślę, ale... Na tę chwilę jestem przekonany że ten problem to jest wina Dragona. Przyznam, że czuję się zawiedziony... firmą Dragon.

Napisano

Tomek - ja wiem że można dać wybrakowane, ale chce dać wszystkie ekrany (z zimmeritem są i na tym polega ich urok). To jest do zrobienia, ale jest z tym trochę kombinowania... Tak czy inaczej myślę, że da radę...

Napisano
Używam zestawowych stelaży i ekranów również zestawowych - blaszanych. Dopasuje je... choćby nie wiem co

Przecież one są oznaczone, gdzie co ma być i wszystko pasuje. nie panikuj.

Napisano

Są oznaczone, ale według tych oznaczeń nie pasowały. Kolega Daniel uważa, że stelaż zrobiliśmy dobrze.

Tak jak pisałem:

- przy zakładaniu jeden w środku się nie mieści (krańcowe wchodzą i dwa pozostałe - na jeden z środkowych dowolnie który jest za ciasno, za szeroka blaszka)

- pojawia się problem z zębami na stelażu, który próbuję rozwiązać zarówno przez przesuwanie uchwytów w pozycje 'nie fabrycznie oznaczane', jak i prawdopodobnie konieczne będzie podpiłowanie niektórych zębów

Napisano
Są oznaczone, ale według tych oznaczeń nie pasowały. Kolega Daniel uważa, że stelaż zrobiliśmy dobrze.

Tak jak pisałem:

- przy zakładaniu jeden w środku się nie mieści (krańcowe wchodzą i dwa pozostałe - na jeden z środkowych dowolnie który jest za ciasno, za szeroka blaszka)

- pojawia się problem z zębami na stelażu, który próbuję rozwiązać zarówno przez przesuwanie uchwytów w pozycje 'nie fabrycznie oznaczane', jak i prawdopodobnie konieczne będzie podpiłowanie niektórych zębów

To coś spieprzyłeś bo u mnie były ok.

Napisano

Nie wiem czy o to chodzi ale w Panzerze osłony mogą na siebie zachodzić u mnie w wątku to widać.Czy tak jest dobrze?

Raczej tak ,przynajmniej tak wynika z foto.Problem mialem z tym dolnymi mocowaniami wychodzącymi z błotnika tu trzeba było je delikatnie poprzesuwać.

Napisano

Pasowałem tak aby nie zachodziły na siebie, tylko się stykały. W międzyczasie już pogubiłem 2 uchwyty - te górne, będzie więc bez wszystkich, bo te małe cholerstwo przyklejone CA potrafią wystrzelić i szukaj wiatru w polu.

Spasowałem jeden bok na cacy - podoklejam tam uchwyciki górne (1 lub dwa na ekran - muszę wziąć pod uwagę straty tego co się pogubiło) i będzie git. Potem to samo z drugą stroną i można w końcu brać się będzie za malowanie

Napisano

No bo już mi zaczyna cierpliwości do nich brakować . Zależy mi na tym by były równo, stykając się jedynie krawędziami - a właśnie w fabrycznych oznaczeniach bez nachodzenia na siebie się nie dało.

Napisano

Widziałem tę fotkę, co ciekawsze to jest właśnie wóz, który będę robić

WILMA, PAULA - Hitlerjugend. W sumie nie przyglądałem się ekranom a detalom kamo, a planszę barwną umieściłem ze dwie podstrony temu

Napisano

Jak dorzucić tę blachę na czubku to i tak będą zachodzić. Generalnie chyba straciłem całkowicie cierpliwość do tego modelu. Męczę się z tym pierdolnikiem kilka dni i znów zaczynam to od nowa

Zastanawiam się coby nie zabrać się za malowanie Tygrysa a do tego gówna wrócić jak znów zmobilizuję siły