drago101 Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 No to jest perełka świadcząca o naszej narodowej gospodarności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 a co to znaczy kolor kładziony transparentnie?? tak dla tych słabszych Maluje farba bardzo mocno rozcienczona półprzezroczysta /rozcienczam na oko ale mysle ze jest to proporcja 1-5 1-6 / i kłade szybkimi ruchami na model prowadząc aerograf blisko powierzchni na niskim cisnieniu "krecąc "rózne wzorki kółka serpentyny i takie tam ,na modelu nie było preszajdingu,nastepnie rozjasniam kolr bazowy dosc mocno i znowu to samo co za pierwszym razem tylko mniej intetnsywnie,nastepnie czarna plus bezbarwny i duzo rozcienczalnika /w sumie brudny rozcienczalnik/i maluje po krawedziach plam ze by je przyciemnic I wszystko jasne... tyle, że jak ja próbuję kłaść tak rzadką farbę to mi ją rozdmu:bip:e po powierzchni pomimo najmniejszego ciśnienia jakie tylko mogę ustawić... może trzeba szybciej aerkiem machać? Trza dalej próbować. Dzięki Robert za pełen opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 W najbliższym czasie T-72 zostanie ukończony (są już kalki). Po nim urlop, w zasadzie w domu co wiąże się z kolejnymi projektami. W najbliższym czasie na warsztat trafią T-80UD Dragona i T-55AM Skifa. Oba modele będą typowymi "pudełkowcami". Co prawda T-55 można dostosować do standardu polskiej meridy ale nie mam na to ani ochoty ani zapewne zdolności i mozliwości. Po tych dwóch sowietach czasowo czołgi odjadą na półkę, a ja zamierzam zabrać się za moją "gwiazdę" czyli BWP. Spędziłem w nim setki godzin i w zasadzie to on jako pierwszy powinien znaleźć się na mojej półce ale jakoś tak wyszło. Po nim będzie zapewne BRDM-2, MTLB i coś z BTR-ów? Ale to jeszcze daleka przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Z przyczyn natury "złośliwej" nasz rydwan z Braniewa nieco się opóźnia, jednak niezmiennie brniemy z nim do przodu. Cierpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Z przyczyn natury "złośliwej" nasz rydwan z Braniewa nieco się opóźnia, jednak niezmiennie brniemy z nim do przodu. Cierpliwości! A co się przytrafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Oj długo by gadać, najważniejsze, że idzie do przodu. Ale z modelem wszystko ok. Złośliwość wybrała sobie inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Czekam na foty. Pozdrowienia dla nadwornego malarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Nosz kurcze, taka perełka (bo pojazdów rodem z 9 BKPanc jak na lekarstwo) to jeszcze czekać trzeba Ale mam nadzieje, ze zostanie to wynagrodzone pięknym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Ja też na to liczę, wszak Orzysz "za płotem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Wózek w galerii. Jest to mój pierwszy współczesny produkt. Jak się wam to widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi