Robert Ostrowski Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 (edited) Kolejny czołgutek sklejony przez Tomka wjechał do mojej lakierni ,tym razem tytułowy T-72 w barwach 9 Brygady Kawalerii Pancernej im. Stefana Batorego w Braniewie ,nr.taktyczny 1640 lub 1642 .Model z pudła ,nie bedzie na nim tony błota ,stan koszarowy lekkie zużycie /obicia,zacieki ,kurz/ kalkomanie toro model : http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d13e.htm http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d11e.htm zdjecia oryginałów z tej Brygady ostatnie foto autorstwa T.Mroczkowski póki co w podkładzie Edited June 16, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Gąsienice zestawowe? Wyglądają bardzo porządnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Lecicie z tymi modelami jak mała fabryka Narazie super wygląda, ale to chyba standard w Waszym przypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teusz Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Hoho Pięknie to wygląda. Zdjęcia po podkładzie wyglądają jak rendery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Zestawowe. Myślałem szczerze powiedziawszy nad friulami ale ostatecznie doszliśmy z Robertem do wniosku, że sobie odpuścimy. Tamiyowskie "gumaki" są naprawdę przyzwoite, a na dodatek połowa taśm gąsienic jest ukryta pod fartuchami. Friule lepiej będzie wrzucić do T-55. Teraz troszkę sypnę polskimi klimatami z LWP - ot taka podróż sentymentalna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Widze Tomek że ci się rączka rozkręciła. Uważaj nie przesadź, bo nie chciałbym abyś musiał pauzowac ze względu na kontuzję. Model wygląda super w podkładzie. Na pierszym zdjęciu oryginał ufajdany aż miło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Jak miło! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 T-72 z Małego Modelarza to jeden z pierwszych modeli jakie zrobiłem w życiu. Tak trochę z sentymentem patrzę na taki model. Co do gąsek to jeśli są dobrej jakości to fajnie. Ja trafiłem przy Tiranie na lekko zwichrowane, a po moczeniu w gorącej wodzie w celu ich ułożenia na kołach zwichrowały się jeszcze bardziej. Błotko z pierwszego zdjęcia rzeczywiście ciekawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Śpieszę z wyjaśnieniami. Gąsienice są naprawdę dobre. A co do brudzenia to myślę, że już mnie poznaliście. Stan koszarowy, dlatego, że lubię to raz i dlatego, że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Wiem Tomek że nie umaczasz go w błocie, ale chodziło mi o to że po dobrej jeździe jest uwalony po samą wieże. To pokazuje jak szerokie pole manewru jest na etapie wykańczania. Jak kto lubi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Dzięki za zrozumienie, a "gwoździk" i tak będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted June 17, 2013 Share Posted June 17, 2013 że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka. Różowy będzie ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 Miasto zobowiązuje do kibicowania Wygląda to obecnie bardzo dobrze. Czekam na malowanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 18, 2013 Author Share Posted June 18, 2013 że będzie pewien haczyk to dwa, ale to już niespodzianka. Różowy będzie ?? Paweł prawie zgadłes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 zmalowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Świetny, do bandaży kół użyłeś masek, czy z łapki pryskałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 z łapki ,nie maskuje takich duzych kół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Ciekawy układ plam. Mi się wydawało że będzie taki bardziej "łatkowy" niż "pasiasty" . Kolory poproszę podać bo fajnie wyszły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Pięknie Robert, pięknie. Czekamy na zamówione kaleczki. No i trzeba oznaczenia priorytetu drogowego dorobić bo w zestawie nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 No to ja chyba przestaję malować. Cię poniosło - rewelacyjnie pomalowany. Czym maskowałeś do malowania pancerza? Szkoda że mieszkam tak daleko bo bym się do ciebie na korki kopsnął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 Dzieki panowie Paweł malowałem :zielony to z tamki nato Green,czarny z gunze i brąz pactry jakis niemiecki nie pamietam ,wszytkie kolory kładzione transparentnie i dodatkow mieszane z białm szarym i zółtym Krzychu maskowałem zwykłą plasteliną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 a co to znaczy kolor kładziony transparentnie?? tak dla tych słabszych Maluje farba bardzo mocno rozcienczona półprzezroczysta /rozcienczam na oko ale mysle ze jest to proporcja 1-5 1-6 / i kłade szybkimi ruchami na model prowadząc aerograf blisko powierzchni na niskim cisnieniu "krecąc "rózne wzorki kółka serpentyny i takie tam ,na modelu nie było preszajdingu,nastepnie rozjasniam kolr bazowy dosc mocno i znowu to samo co za pierwszym razem tylko mniej intetnsywnie,nastepnie czarna plus bezbarwny i duzo rozcienczalnika /w sumie brudny rozcienczalnik/i maluje po krawedziach plam ze by je przyciemnic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 zjedz snikersa :> Wóde kupiłem bo ponoc od snikersów dupa rosnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 Z tymi beczkami to chyba jak dobrze pamietam Tomek chciał zielone ,ale jak tu zajrzy to sie dowiemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 20, 2013 Author Share Posted June 20, 2013 aa, to ok.mimo wszystko, już oftopowo spytam, trafiły ci się w dokumentacji jakies inne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts