Inskript Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Witam. Oto kolejne zrobione przeze mnie modele do mojej kolekcji. Jest to zestaw Revell zawierający HMMWV w wersjach M998 oraz M1025. Modele robiłem praktycznie prosto z pudełka, bez sprawdzania i ingerowania w zgodność 100% z oryginałem. Niestety przy wersji M1025 na tyle, nie wyszły mi kalki... srebrzą sie. Niestety nie umiem tego naprawić. Modele malowane w całości Pactrą, a potem pomalowane matem też od Pactry. Zamiast washa zastosowałem suche pastele starte+ pędzel. Takie brudzenie... Teraz biorę się za Gaz-51M cysterne do tankowania samolotów, też w 72, ale masakryczne wydanie Military Wheels. A po niej Shnellboot Revella w 72. Czekam tylko na blachy. Zdjęcia: ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Teraz biorę się za Gaz-51M cysterne do tankowania samolotów, też w 72, ale masakryczne wydanie Military Wheels. eee, wbrew pozorom nie jest tak źle. Zrobiłem z tej serii Lublina-51, a teraz walczę z Gazem-63.Po oczyszczeniu z nadlewek modele całkiem przyzwoicie wychodzą. Najbardziej dziwacznie podzielona jest kabina i najwięcej pracy jest przy niej. Jestem na bieżąco z tematem, więc chętnie coś podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 Hej, Gratuluję kolejnych modeli w kolekcji! Ten brudzing całkiem nieźle wygląda . Jutro podrzucę Ci coś, co pewnie się do tego przyda. Jak patrzę na Twoje modele, to mnie też bierze ochota na coś na czterech kołach P.S. A z tym Gazem wcale nie będzie tak źle - po prostu trochę więcej zabawy będziesz miał z nadlewkami i spasowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 Fajne maluszki. Nic nie dodawałeś od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 19 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2013 Dzięki za miłe słowa. Dodałem antenki i zmieniłem odlaną "siatkę" w zderzaku dostawczaka na siatkę metalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Hmmmm....ja niestety zachwytów nie wyrażę. Model złożone czysto, ale... 1. malowanie podwozia- nie wiem, dlaczego silnik jest w kolorze nadwozia? Zbiornik paliwa jest w oryginale z białego tworzywa, które zmienia swój kolor w czasie eksploatacji. 2. malowanie nadwozia- kolor dość dziwny (mogę spytać jaki?). Wygląda dość monochromatycznie. 3. Anteny- za grube, za długie i krzywe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi