Skocz do zawartości

HMMWV 1:72 revell by Inskript

Inskript

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Oto kolejne zrobione przeze mnie modele do mojej kolekcji. Jest to zestaw Revell zawierający HMMWV w wersjach M998 oraz M1025.

Modele robiłem praktycznie prosto z pudełka, bez sprawdzania i ingerowania w zgodność 100% z oryginałem.

Niestety przy wersji M1025 na tyle, nie wyszły mi kalki... srebrzą sie. Niestety nie umiem tego naprawić.

Modele malowane w całości Pactrą, a potem pomalowane matem też od Pactry. Zamiast washa zastosowałem suche pastele starte+ pędzel. Takie brudzenie...

Teraz biorę się za Gaz-51M cysterne do tankowania samolotów, też w 72, ale masakryczne wydanie Military Wheels. A po niej Shnellboot Revella w 72. Czekam tylko na blachy.

Zdjęcia:

ls9j.jpg

gjk4.jpg

gb1d.jpg

frhq.jpg

85p8.jpg

q9iz.jpg

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

r02g.jpg

udpf.jpg

hozn.jpg

gg0j.jpg

reky.jpg

n4pa.jpg

ikul.jpg

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

yam2.jpg

huc8.jpg

vho9.jpg

vbaz.jpg

ajet.jpg

k5wg.jpg

Teraz biorę się za Gaz-51M cysterne do tankowania samolotów, też w 72, ale masakryczne wydanie Military Wheels.
eee, wbrew pozorom nie jest tak źle. Zrobiłem z tej serii Lublina-51, a teraz walczę z Gazem-63.

Po oczyszczeniu z nadlewek modele całkiem przyzwoicie wychodzą.

Najbardziej dziwacznie podzielona jest kabina i najwięcej pracy jest przy niej.

Jestem na bieżąco z tematem, więc chętnie coś podpowiem

Hej,

Gratuluję kolejnych modeli w kolekcji! Ten brudzing całkiem nieźle wygląda . Jutro podrzucę Ci coś, co pewnie się do tego przyda. Jak patrzę na Twoje modele, to mnie też bierze ochota na coś na czterech kołach

P.S. A z tym Gazem wcale nie będzie tak źle - po prostu trochę więcej zabawy będziesz miał z nadlewkami i spasowaniem

Dzięki za miłe słowa.

Dodałem antenki i zmieniłem odlaną "siatkę" w zderzaku dostawczaka na siatkę metalową.

Hmmmm....ja niestety zachwytów nie wyrażę. Model złożone czysto, ale...

1. malowanie podwozia- nie wiem, dlaczego silnik jest w kolorze nadwozia? Zbiornik paliwa jest w oryginale z białego tworzywa, które zmienia swój kolor w czasie eksploatacji.

2. malowanie nadwozia- kolor dość dziwny (mogę spytać jaki?). Wygląda dość monochromatycznie.

3. Anteny- za grube, za długie i krzywe...