Robert C Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Witam! W międzyczasie skończyłem churchilla. Jak wyszło na PWM'ie takie maskowanie w ogóle nie było używane (kompletna fikcja ), pomimo tego znalazło się w instrukcji . Z powodu tego że nie zagłębiam się w merytorykę trochę zwaliłem sprawę, ale traktuje model kompletnie ćwiczebnie. Model bardzo przyjemny oprócz gąsienic. Pierwszy raz malowałem nowym (jak dla mnie) sposobem obicia , najpierw akrylami gąbką i pędzlem a później podbarwiałem farbami olejnymi. Do delikatnego brudzenia użyłem kredek tamiya. Liczę na waszą krytykę i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Będę pierwszy.Bardzo mi się podoba,to kamo też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Bardzo fajny. Jedynie co nie do końca do mnie przemawia to miejscami zbyt intensywna rdza, np na płycie silnikowej, bardziej wygląda na porzucony wrak niż w pełni sprawny wóz bojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Model baaardzo efektowny. Świetnie pomalowany bez wnikania czy taki wariant kolorystyczny funkcjonował czy nie. Jako poligon doświadczalny wydaje się spełnił swoje zadanie bo jeszcze na dodatek cieszy oko. Teraz słowo osobistych spostrzeżeń. Nie przesadzaj w przyszłości (bo to projekt doświadczalny jak piszesz) z rdzą na czołgach chyba, że temat będzie "El-Alamein 10 lat po". Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Bardzo fajnie wyszedł a o rdzy koledzy już pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Samo malowanie mi się podoba, ale jak już koledzy wcześniej mówi rdza zdecydowanie nie wyszła mu na dobre. Płyta silnikowa i okolice włazów na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Cieszę się że wam się podoba. Co do rdzy to wiem ale chciałem zrobić tego dużo aby przećwiczyć i nabrać wprawy. Na następnych modelach będzie już mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Gratuluję pomysłu na Churchilla i wykonania... Paskuda straszna... ale coś w sobie ma! Moimi faworytami ze stajni Churchilla są pojazdy saperskie i "funnies" Hobbarta... ale i ten przyciąga wzrok i uwagę! O "rdzy koledzy już pisali"... Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych projektów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Na poziomie, widzę że kombinujesz z robieniem rdzy, bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowykacper Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 jak robi sie takie mini mapy co leżą na włazie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 No gdyby nie ta rdza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 jak robi sie takie mini mapy co leżą na włazie ????? znajdź mapę na internecie -> kopiuj i wklej do worda -> pomniejsz do kilku rozmiarów (np 4 różne rozmiary tak na oko) -> wydrukuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi