Cezarek Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Panowie podpowiedzcie jak uzyskać odpowiednie przyciemnienie na osłonie kabiny do F-16. Hasegawa podaje C101 Smoke Grey ale wydaje mi się że kolor powinien być zielonkawy - taki jaki jest na przydymionej osłonie jaką daje Hasegawa w innych modelach (niestety mój egzemplarz fabrycznie ma tylko przeźroczystą). Kiedyś czytałem na forum o metodzie "z herbatą" ale nie wiem z czym była ona mieszana? A może ktoś ma na zbyciu tą kabinę przyciemnioną od Hasegawy? Cezary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apache Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Powinna być złotawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezarek Posted July 6, 2013 Author Share Posted July 6, 2013 Ale w jaki sposób uzyskać ten efekt? Cezary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Wrzuć do sidoluxu herbaty. Odczekaj kilka dni i masz gotowy specyfik. Następnie zamocz szybkę w tak spreparowanej mixturze odłóż na jakąś mokrą szmatkę do wyschnięcia i gotowe. Tylko zanim to zrobisz pomaluj ją docelowo jak ma być, sido nie toleruje maskowania taśmą i maskolem. Maskolem możesz pokryć pomalowane elementy. I przepis na przydymioną szybkę proszę bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smk_szkwal Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Jak potrzebowałem przyciemnić szybkę w modelu Hondy CBR to dodalem do lakieru błyszczącego kilka procent czarnej i dość silnie rozcieńczyłem, a następnie delikatnie nalożyłem aero, wyszło bardzo przywoicie, choć trzeba było troche eksperymentów i ćwiczeń. Nie polecam robić tego z marszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts