Cezarek Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Panowie podpowiedzcie jak uzyskać odpowiednie przyciemnienie na osłonie kabiny do F-16. Hasegawa podaje C101 Smoke Grey ale wydaje mi się że kolor powinien być zielonkawy - taki jaki jest na przydymionej osłonie jaką daje Hasegawa w innych modelach (niestety mój egzemplarz fabrycznie ma tylko przeźroczystą). Kiedyś czytałem na forum o metodzie "z herbatą" ale nie wiem z czym była ona mieszana? A może ktoś ma na zbyciu tą kabinę przyciemnioną od Hasegawy? Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Powinna być złotawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Ale w jaki sposób uzyskać ten efekt? Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Wrzuć do sidoluxu herbaty. Odczekaj kilka dni i masz gotowy specyfik. Następnie zamocz szybkę w tak spreparowanej mixturze odłóż na jakąś mokrą szmatkę do wyschnięcia i gotowe. Tylko zanim to zrobisz pomaluj ją docelowo jak ma być, sido nie toleruje maskowania taśmą i maskolem. Maskolem możesz pokryć pomalowane elementy. I przepis na przydymioną szybkę proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Jak potrzebowałem przyciemnić szybkę w modelu Hondy CBR to dodalem do lakieru błyszczącego kilka procent czarnej i dość silnie rozcieńczyłem, a następnie delikatnie nalożyłem aero, wyszło bardzo przywoicie, choć trzeba było troche eksperymentów i ćwiczeń. Nie polecam robić tego z marszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi