filipsg Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 http://polska-zbrojna.pl/home/articleshow/8707?t=Japonskie-okrety-w-polskim-porcie Pierwsza w historii wizyta japońskich sił morskich w Polsce, ba, na Bałtyku. Co prawda to nie Yamato, Takao czy inna "dawna" cesarska piękność, niemniej święto dla mnie wielkie Kto się wybiera? Ja tam na pewno będę, takiej okazji sobie nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 ...mam nadzieje,że fotoreportaż obfity dostarczysz nam !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Podjechał bym tylko konkretnego terminu nie widzę w artykule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 W/g Portalu Morskiego wizyta odbywać się będzie w dniach 7-10 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Takie same terminy podawała oficjalnie MW kiedy gościło u nas japońskie przedstawicielstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly7 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Zwiedzanie odbędzie się w środę i czwartek - 14:00-17:00 i 13:00 -17:00. Okręt do zwiedzania będzie stał przy nabrzeżu francuskim czyli kilka minut spacerem (10-15) z centrum Gdyni w kierunku portu. Zgubić raczej się nie da. Jeden okręt zacumowany będzie naprzeciwko oceanarium ale go zwiedzać nie będzie można. Ten w środę razem z ORP Błyskawicą oddadzą salut armatni ale to z rana. http://modelarstwo-okretowe.blogspot.com/2013/08/japonskie-okrety-w-gdyni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 ...jadem na Szczecin.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2013 To ja najpewniej wybiorę się i w środę (na salwy i zwiedzanie) i w czwartek (na koncert), bo i tak nie mam co robić w wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Byłem na pilotowym, kiedy wprowadzali dwa na francuskie i gdy wpływał nasz Kościuszko, a później na skwerze. W sumie cuda techniki to już nie są, ale na pewno egzotyczne i warto zobaczyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly7 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja już wróciłem z imprezy. Było nawet fajnie, udało mi się dostać na okręt w 2 grupie gdzie dało się jeszcze pochodzić i porobić zdjęcia bez tłumów:) Pozdrawiam wszystkich fanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 A ja byłem w trzecim rzucie, ale nie było aż tak źle z tłumami jeszcze. W końcu po coś się przychodzi te pół godziny przed czasem Od góry zdjęcia wpływającej do portu Kashimy, naszej "ekipy powitalnej", trochę zdjęć zacumowanej już Kashimy oraz Shirayuki i Isoyuki. Na drugim od dołu zdjęciu widać na mostku chryzantemę, którą najwyraźniej przenieśli na powojennych okrętach na mostek z dawnego stanowiska na dziobie. Osobiście uważam że na starym miejscu (i w złotym kolorze) prezentowała się lepiej. Przy zwiedzaniu powaliła mnie (nie)znajomość angielskiego wśród Japończyków- miałem dwa proste pytania dotyczące tych jednostek, trzech chłopa się w końcu z ich załogi zebrało i żaden nie rozumiał wiele więcej poza "Isoyuki" i "Shirayuki" No i trochę z innej beczki, choć wciąż tego samego kraju: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/japonia-pokazala-swoj-najnowszy-okret-najwiekszy-od-ii-wojny-swiatowej,345234.html Czyżby potęga Imperium się odradzała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Sierpnia 2013 Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Na drugim od dołu zdjęciu widać na mostku chryzantemę, którą najwyraźniej przenieśli na powojennych okrętach na mostek z dawnego stanowiska na dziobieMi to wygląda na głośnik syreny okrętowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Hmm... faktycznie, jak to zauważyłem z brzegu to nie widziałem za dokładnie, a jak teraz się przyjrzeć to faktycznie, chryzantema to to nie jest. Mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Kilka moich fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Fajne foty Oni mają lepszą eskadre szkolną ,niż my bojową .....:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Oni są państwem wyspiarskim, oceanicznym, leżącym w strategicznym i wciąż zapalnym rejonie oraz posiadają dużo większe tradycje morskie niż my. Co nie zmienia faktu, że nasza MW się powoli kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Pewnie, że nie można porównywać marynarki naszej i japońskiej, bo co by jednak nie mówić, Bałtyk to nudna i brudna kałuża w porównaniu z Pacyfikiem. Niemniej to co się (nie) dzieje w naszej MW woła o pomstę do nieba. Jak tak dalej pójdzie i kasa zamiast na okręty będzie szła na kolejne maszyny do Afganistanu (w którym przecież miało nas już nie być) i utrzymanie naszych "wspaniałych" F-16, to wkrótce NATO będzie musiało do nas na patrole wysyłać swoje okręty na dyżury do nas, tak jak myśliwce na Litwę, Łotwę i Estonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M53 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Kilka zdjęć z wizyty Japończyków. http://odwaszegofotokorespondenta.blogspot.com/2013/08/japonskie-okrety-w-gdyni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 ...kałuża czy nie ,ale z niej wiedzie droga na szerokie wody - fajne foty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzieki za zdjecia... Fajnie widziec taka flage na Baltyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi