GIPlayer Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 (edytowane) ... Panzer IV "Vorpanzer" w wydaniu "Dragona". Jako, że jestem totalnym żółtodziobem nie próbowałem nic brudzić. Wybrałem Dragona ponieważ wiem że robi genialne modele. Aha skala: jedyna słuszna 1:35 Edytowane 10 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Wrzuć większe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Ja tez poproszę większe fotki. I nie rozumiem od razu tego jaśniejszego paska wokół włazu dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIPlayer Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Ja tego paska też nie rozumiem, ale tak było w instrukcji i teraz widzę że to był jednak głupi pomysł go wykonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Następnym razem postaraj się lepiej doświetlić model przy fotografowaniu. Bo tak to model wydaję się być czystko sklejony i nie najgorzej pomalowany. I nic poza to. Powodzenia w dalszej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Bo tak to model wydaję się być czystko sklejony i nie najgorzej pomalowany.Ale to jest wlasnie podstawowa sprawa w poczatkach kariery modelarskiej. GIPlayer, jak juz opanowales podstawowe techniki i potrafisz czystko skleic i dobrze pomalowac, mozesz poeksperymentowac i pobawic sie w nadawanie sladow eksploatacyjnych. Nawet na tym modelu. Robiac to suchymi pastelami i np. plakatowkami, bedzie to proces calkowicie odwracalny, wiec nawet gdy Ci cos nie wyjdzie, to model myk pod kran i od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 fajne gąski ładnie i czysto sklejony, mógłbym napisać dokładnie to samo co Majek, potrenuj z tym brudzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Albo mi sie wydaje, albo gąsienice nie są wogóle pomalowane? A czystość sklejenia i malowania kadłuba (bo wygląda ze malowany) oceniam na dobry plus ;) Biorąc pod uwagę jakość fotek. Proponuję robić w świetle naturalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIPlayer Napisano 11 Września 2007 Autor Share Napisano 11 Września 2007 Głównie o to mi chodziło by "normalny" model zrobić dobrze. Gąski są pomalowane jednak nie widać tego wyraźnie na zdjęciach. Aha i jeśli chodzi o brudzenie to prosiłbym o ciut bardziej szczegółowe informacje: co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 co i jak? Hehe, o tym można pisać książki, więc raczej tak w pigułce się tego nie da napisać Jest kupa różnych technik cieniowania i wykonywania śladów eksploatacji. Przeszukaj to forum (i inne) pod hasłami preshading, wash, suchy pędzel, suche pastele, weathering, zacieki, rdza, obicia itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Do nauki ogólnie pojętego brudzenia polecam ten wątek - zresztą ze wszystkich relacji J.Taintona można się WIELE nauczyć - warto pobuszować po jego vbenchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Ja ogólnie "uczyłem" się technik modelarskich testując je najpierw na wszelkiego rodzaju "złomie" modelarskim. W ten sposób jak Ci nie wyjdzie, nie zniszczysz modelu który właśnie robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 To co ja ci mogę radzić. Najpierw naucz się ładnie sklejać i malować modele. Dobrze by było, żebyś przed skljeniem danego modelu, doszperał sie jakiejś dokumentacji fotograficzniej danego pojazdu, i sprobowal robić model wg niej. Czasami może tak się zdarzyć, że model na fotce a model zakupiony jest niby podoby, ale nie taki sam i przy dokładnych oględzinach, dojdziesz do wniosku, że to inna wersja. Także czeka cię etap przeróbek modelu, do wersji na fotce. Nastepnie dojdziesz do takiego przekonania, że modele prosto z fabryki już mnie nie interesują i wtedy wchodzisz w etap postarzenia modelu. Nastepnie już samo sklejanie juz cie nie bardzo będzie interesowało, a za tem zaczynam robić modele od podstaw. A potem to juz będziesz tak stary, że modele już tylko będzie ogladał w gablocie, ze wspominiem "kiedyś to ja robiłem modele, nie to co teraz. Oczewiście żartuje, ale witam w klubie zakręconych inaczej. Aha i przeczytaj mój podpis 1/35 ponad wszystko. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Jonak genialna jest ta relacja wskazana przez Ciebie. radze wszystkim zobaczyć.Na prawdę można się dużo nauczyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Widze że jest pomalowany na bazowy i to wszystko, zrób przynajmniej wash rozcieńczoną pactrą. A brudzenie też rozcieńczonymi farbami olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 Koniecznie wejdż na link podany przez Jonaka.tam jest prawie wszystko krok po kroku.Super inspirujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Jonak genialna jest ta relacja wskazana przez Ciebie. [...] Ciesze się, że link się przydał Pozdrawiam, MJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi