holikpzl Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 (edytowane) Witam Jest to mój pierwszy warsztat i jeszcze troche nie ogarniam tych zdjęć.Na początek zdjecie zawartości pudełka choć i tak wszyscy to dobrze znajom. Jestem początkujący więc wszelkie uwagi mile widziane. Edytowane 4 Września 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Najpiękniejszy polski myśliwiec na warsztacie, raduje się moje serce i dusza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Uznanie za wybór tematu. Trochę pracy trzeba będzie włożyć, żeby wyprowadzić w miarę poprawną 7-kę. Przejrzyj wczesniejsze warsztaty P.7, powinieneś znaleźć sporo podpowiedzi. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 może dosć nietypowo ale napoczatek zabrałem się za silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 (edytowane) ze szlifowalem krawędź kabiny i okleiłem ją gumą z kabla wygląda to teraz dużo lepiej Edytowane 6 Września 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 wnetrze kabiny nie powala ale zawsze czegoś więcej tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 10 Września 2013 Autor Share Napisano 10 Września 2013 witam po kilkudniowej przerwie ,dzisiaj zrobiłem i przykleiłem zagłówek który będzie jeszcze szpachlowany, skończyłem także silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 dół skrzydeł i ster wysokości okleiłem żyłką wędkarską a statecznik pionowy kawałkiem okładki na zeszyty teraz jest dużo bliższy oryginałowi a z początku nie chciało mi się tego robić ale teraz z efektu jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 zagłówek jest już z kończony, karabiny też przerobiłem tak jak miał prawdopodobnie oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziu Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Co do karabinów w P.7 polecam "Mini Replikę" nr 78 (ostatni lub przedostatni nr). Na pewno bardzo pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Witam po długiej miesięcznej przerwie niestety wtedy nie było zbyt dużo czasu na modelarstwo niedawno miałem troche wolnego i zrobiłem celownik zrobiłem ich chyba 20 i tylko ten sie udał i nie zgubił zrobiłem też mechanizmy które poruszały sterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 I ja kiedyś przed laty ten model zrobiłem, z zainteresowaniem obserwuje postępy prac i taka uwaga mi się nasuwa. Model ma jedną największą wadę, kadłub jest sporo większy niż powinien być i to najbardziej deformuje sylwetkę tego pięknego samolotu, można to zmienić tak jak tutaj - http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=15816 no ale łatwo nie jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 myślałem nad zwężeniem kadłuba ale uznałem że moje doświadczenie jest zbyt małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Jednak postanowiłem spróbować zwężyć kadłub niestety nie mam zdjęcia z przed zwężania i nie mam z czym porównać efektów oprócz innych warsztatów,ale myśle że różnica jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 skrzydła już przyklejone a tutaj łączenie kadłuba ze skrzydłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 ster wysokości zrobiłem wychylony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 koła też przerobione są węższe czego na tym zdjęciu tak nie wiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Wychylenie tego steru wydaje się za mocne. 20-25 stopni to max. Nie mam teraz niczego pod ręką na temat P.7, ale na pewno te 45 stopni to przesada. Dlaczego zaszpachlowane są wnęki po bokach kadłuba, te gdzie wychodziły lufy kaemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 wychylenie steru zmienie ,a lufy są zaszpachlowane bo nie ktore pzl 7 miały zasłonięte kaemy ten model prawdopodobnie tak miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 wychylenie steru zostało zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 model gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Wiem że p.11 miała mechanizm który utrzymywał stery w pozycji neutralnej nie wiem natomiast czy p.7 to miała, ale na zdjęciach ster nie jest wychylony lub jest tylko trochę, a nie tak jak u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Witam po długiej przerwie niestety mam mało czasu na modelarstwo przez ostatnie dni model dorobił sie wszystkich części na swoim miejscu lekkiego preshadingu którego robiłem pierwszy raz niestety jest ledwo widoczny i malowania które wymaga jeszcze tylko drobnych poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Dzięki PaRazo po siódemce chciałem robić tego samego karasia co ty ale jak zacząłem obserwować twój warsztat to zrozumiałem że mój jeszcze długie miesiące będzie leżał w szafie, a tobie gratuluje twojego karasia a bf110 obserwuje na bieżąco już widać że będzie świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Fajna P-e siódemka Przed kładzeniem kalek potraktuj miejscowo lakierem błyszczącym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi