misioptys Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Dzieki wszystkim za opinie. Staralem sie jak moglem oddac wyglad na podstawie tego jedynego zdjecia (dzieki Tombie01 ). Ta krzywa kasta tez spedza mi sen z powiek, ale proby wyprostowania bez polamania nie powiodly sie Coz, co ma byc to bedzie. Kolejny etap objelo nalozenie flocka i jak to przy premierowym wykonaniu wyszlo jak wyszlo, ale mysle, ze tragicznie nie jest.: Kierownica tez swoje dostala: I razem z deska trafila na miejsce: Co myslicie o takim flocku? Sam nie jestem do konca przekonany, klejony jest na zwykly vikol, wiec mam jeszcze furtke, na ewentualne zdjecie, zeby zostawic tylko pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Hmm. Trochę zbyt włochaty. Pomyśl co by było w 1:1. Spróbuj to poprawić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Hmm. Trochę zbyt włochaty. Pomyśl co by było w 1:1. Spróbuj to poprawić ;-) Tylko jak? Probowalem przesiac, nakladac pedzlem, palcami i to co widac na zdjeciach, to najlepsze co udalo mi sie uzyskac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Nie jest dobrze . Kiedyś coś słyszałem o naklejaniu tych siatek, co herbata w nich jest, te piramidki od liptona chyba najlepsze były. Poeksperymentuj na innym fotelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Hm.... Według mnie to dałeś "zapobiegawczo" za grubą warstwę kleju (lub go za mało rozrobiłeś wodą) i posypałeś zbyt dużą ilością. Nie wiem co prawda co to za flock ale ja też tak miałem za pierwszym razem.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Flock nie jest typowo modelarski, ale przesiewam przed kazdym polozeniem. Zmylem ten z kierownicy, w ostatecznosci zostawie tak: Albo pedzlem machne czarny mat, to moze, moze dac efekt takiej kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Ja to robię tak... Nie wielka ilość kleju następnie delikatne obsypując flokem fotel czekam aż klej wyschnie a następnie pędzlem o dość sztywnym włosiu ściągam nadmiar floka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Dzieki wszystkim za podpowiedzi. Zmylem to stare ustrojstwo i polozylem na nowo. Efekt jes taki: Mysle,ze jest lepiej, chociaz kierownica jak dla mnie nadal wlochata: Na razie jeszcze tego nie montuje, poczekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Czołem! Zdecydowanie lepiej ale nie tak jak być powinno.... Teraz "za łyso". Nie możesz kupić dobrego flocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Problem jest taki, ze czarnego typowo modelarskiego nie moge dostac. Sklep na ktorego stronie zwykle kupuje nie ma i nie wiedza kiedy bedzie, a na e-bayu jest tylko taki do paznokci Moze jakby pokombinowac z tymi lysawymi krawedziami to cos z tego wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 No co Ty? A tu choćby: http://www.ebay.co.uk/itm/Crazy-Modeler-CMFLP01-Midnight-Black-Flocking-Powders-12g-/360792398504?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5400e71aa8 Zamów i przestań się męczyć z dziwnymi wynalazkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Dzieki. Jak nigdzie nie ma to wiadomo, trzeba do chinczyka A swoja droga to nie wiem czemu sam tego nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Dzieki.Jak nigdzie nie ma to wiadomo, trzeba do chinczyka A swoja droga to nie wiem czemu sam tego nie znalazlem Spoko... Przecież m.in. od tego jest Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Witaj Śledzę twoje warsztaty z zainteresowaniem mimo iż nie jestem fanem osobówek to twoje modeliki są bardzo ciekawe. Jak byś miał ostatecznie problem z tą krzywą kastą to zerknij na ebaya.uk widziałem tam pare sztuk za naprawdę niewielkie pieniądze. Zawsze to jakaś alternatywa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Zawadzilem dzisiaj o sklep modelarskii patrze jest.... czarny flock. Sprobowalem i wyglada to tak.: Zauwazylem tez, ze na poprzednich zdjeciach aparat przeklamywal mi kolory i na zywo wydawalo mi sie ok, a na zdjeciu wyszlo jak wyszlo. Teraz ''na zywo'' wyglada o niebo lepiej niz poprzednio, ale aparatem przy szkockiej pogodzie nijak nie mozna dobrej fotki zrobic. Zatem mowcie: zostawic czy zmywac ewentualnie czy handlowac z Chinczykiem:) No i czy ten od chinola bedzie lepszy niz ten z modelarskiego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Jest duużo lepiej i można zostawić. Mam jednak wrażenie, że ten chiński ma jednak "krótsze włosie".... Ale.... Foteli nim nie robiłem tylko klasycznie podłogi. I tak jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Ja też bym tak zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 nie bede ukrywał że deska bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoci dobre slowo Kolejny etap z glowy. Fotele zostaly takie jak w poprzednim poscie i zamontowalem pasy bezpieczenstwa: Teraz pokombinuje z klatka bezpieczenstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Cześć. Możesz jeszcze zdjąć kierownicę? Jak tak to zmyj ten flock z niej, żadna rajdówka nie ma na kierze jakiś tam futrzaków. To dobre, albo i nie na zwykłych wozach. W rajdówce kierownica się dobrze trzymać rąk w rękawicach. Te zaś mają wewnetrzną stronę antypoślizgową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Nie tylko moge, ale juz to zrobilem. Sam nie bylem pewien czy to dobrze wyglada, teraz wiem Przeciagne kierownice czarnym matem, to powinno dac odpowiedni efekt . A swoja droga to taki, jak to nazwales futrzak to pasuje chyba tylko w kolorze rozowym, w takim 'dziuniowozie' z obowiazkowym futerkiem na pasach i kostkami zapachowymi na lusterku. (do tego tleniona blondi za kierownica i smiech na sali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2013 Panie i Panowie udalo sie!!! Po wlozeniu szyby kasta postanowila wrocic do (prawie) pierwotnego polozenia Do tego dorobilem klatke: (niestety jeszcze nie pomalowana, przyszly takie wiatry, ze co najwyzej brwi moge sobie przez przypadek psiknac ) I przymierzylem do wnetrza: (kiera tez juz wyliniala ) Teraz tylko poczekam na lepsza aure, zeby pomalowac i zaczynam montaz calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Jest grubo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 ...Do tego dorobilem klatke: (niestety jeszcze nie pomalowana, przyszly takie wiatry, ze co najwyzej brwi moge sobie przez przypadek psiknac ) A Espumisan próbowałeś? Podobno dobry jest na wiatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Dobrze że buda się wyprostowała, zaraz lepiej to wygląda. Jeśli klatka bezpieczeństwa będzie tak jak teraz masz ją przymierzoną, to proponuję wyciąć w desce dziury aby te rury wyglądały jakby wchodziły pod nią dalej do karoserii. Nie wiem jak to było w tej rajdówce, ale dość często mam kontakt z rajdowymi autami i klatki właśnie tak są zbudowane. Ale to tylko moja sugestia I chyba ci jeszcze brakuje jednej rury do której są zazwyczaj mocowane pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi