Gerd Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 W 1999 r. zaczęła się moja przygoda z figurkami 1:16, robiłem wtedy, co popadło, stąd „te Niemce”. Około roku 2000, wpadła mi w ręce książka Skorzenego „Nieznana Wojna” (przeczytać można wierzyć, to już nie koniecznie). Gdzieś w 2003 r. dorosłem do małego remontu popełnionych postaci. Przemalowałem wówczas twarze farbami artystycznymi. Zdjęcia przedstawiają właśnie taki stan. Stały sobie one potem spokojnie w gablotce, aż do wiosny 2013 i coraz nędzniej wyglądały. Któregoś razu przy odkurzaniu coś tam mi nie poszło i… ten tego… spadło i się rozleciało. Skorzeny się rozparcelował. Pozostało skleić jak jest i dalej na to patrzeć z rosnąca niechęcia lub wyremontować tym razem generalnie. W trakcie renowacji pierwszej figurki uznałem, że za jednym zamachem można poprawić również drugiego z panów i nawet na temat będzie. Wyszło tak: Nie mam w zwyczaju celebrowania nazistowskich propagandowych „dokonań”, więc to że akurat dziś 12 września to jedynie zbieg okoliczności. Figurki to rzecz jasna Dragon (1621 i 1617); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Bardzo ładnie pomalowane figurki - wprawdzie Skorzennego nie lubię, bo to był ch... straszny i zadeklarowany naziol, ale fajnie Ci wyszedł, blizna wyraźna, łatwo poznać kogo figuś przedstawia No i wyposażenie spadochroniarza kapitalnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 ja się tylko zastanawiam nad malowaniem chlebaka, czy nie powinno być w kolorze spodni? Poza tym figurki świetnie pomalowane, choć błyszczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 ja się tylko zastanawiam nad malowaniem chlebaka, czy nie powinno być w kolorze spodni? Nie. Chlebaki LW były w kolorze zbliżonym do niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi