marioba Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Witam! Z tego miało nie być galerii... Model to Ba-20 RPM, 1:35. Zasadniczo to trudno nazwać to zestawem do sklejania. Pudło zawiera sam wstyd i obciach. Polepiłem to jakoś i pomalowałem przy okazji malowania czegoś innego. Pojazd potraktowany po macoszemu i raczej miał wylądować w głębokiej części półki niż w galerii. Ale co tam: nieudane modele też pokazujemy w tej galerii I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 chciałbym tak umieć psuć modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Dobre bo nie niemieckie. Po za tym też dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Mariusz, ty nie umiesz skopać modelu - nawet jeśli bardzo się starasz to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Bez przesady, model ma swoje lata, nie jest to świerzynka, ale nie ma co aż tak narzekać. Sam skleiłem ten model w 90% i ... składa się go dobrze, nie są to klocki Lego i trzeba przy nim posiedzieć, ale chyba po to sklejamy modele, aby się przy nich pobawić, a nie skleić i zapomnieć. Mam nadzieję, że go wreszcie ukończę, jak wiele innych rozgrzebanych modeli. Tak na marginesie, model prezentuje się zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Bardzo udany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Ładny ruski brzydal A ten model pamiętam - kiedyś miałem go w wersji do jazdy po torach kolejowych... dramat, opchnąłem na Allegro. Tym bardziej podziwiam wykonanie, bo ładny model z Tamiyi nowej to umie zrobić każdy (no, prawie każdy), a klasę pokazuje się przy takich "potworkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Bardzo fajnie wykonany model. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 "Pojazd potraktowany po macoszemu i raczej miał wylądować w głębokiej części półki niż w galerii. Ale co tam: nieudane modele też pokazujemy w tej galerii " Hmmm - jeżeli to jest nieudany model to zastanawiam się jak nazwać swoje produkcje Gratulacje i życzę więcej takich "nieudaczników" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Podziwiam Twoją wytrwałość w stworzeniu czegoś z niczego. Model RPM to istne nieporozumienie, a Ty wyciągnąłeś z niego właściwą bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Witam! Korzystając z okazji, że kolega Mierzu odświeżył moją galerię z przed równo miesiąca, postanowiłem coś napisać. Przede wszystkim strasznie dziękuję że ten "bubel" się podoba! wyciągnąłeś z niego właściwą bryłę. Nawet o tym nie myślałem. Jakoś tak samo wyszło... Świetna pracaGratuluję Dzięki... Bez przesady, model ma swoje lata, nie jest to świerzynka, ale nie ma co aż tak narzekać. Sam skleiłem ten model w 90% i ... składa się go dobrze, nie są to klocki Lego i trzeba przy nim posiedzieć, ale chyba po to sklejamy modele, aby się przy nich pobawić, a nie skleić i zapomnieć. Mam nadzieję, że go wreszcie ukończę, jak wiele innych rozgrzebanych modeli. Tak na marginesie, model prezentuje się zacnie. To chyba sklejałeś jakiś inny model, innej firmy... W moim modelu szparę na dachu, nad przednimi wizjerami wypełniłem polistyrenem, bo 2mm dziury nie dało się zaszpachlować. Wszystkie drzwi, pokrywy, rewizje itp jak z innego modelu w innej skali. Piłowanie szpachlowanie, piłowanie szpachlowanie........ Rozstaw kół od czapy! trzeba było przesuwać całą przednią oś do przodu. Wysokość zawieszenia jest wymyślona przeze mnie na podstawie zdjęć. Koła praktycznie bez bieżnika. Klamki dorobione z drutu... Poza tymi drobnymi problemami, to zasadniczo model sklejał się przyjemnie i dostarczył mi niesamowitych i niezapomnianych wrażeń.... Mariusz, ty nie umiesz skopać modelu - nawet jeśli bardzo się starasz to zrobić. Zapewniam cię że umiem skopać model. Parę razy przytrafiło mi się to..... chciałbym tak umieć psuć modele... Na pewno też tak potrafisz... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Ale jak widać dałeś radę i ... mimo, że model jest .... to przyjemność z finiszu jest boska. Kiedyś większość modeli była tej jakości i .. może dlatego ja nic nie mówię i nie narzekam. Sorry, narzekam (delikatnie pisząc) na ACE, ale to inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 17 Października 2013 Share Napisano 17 Października 2013 Chciałbym żeby moje udane modele były na poziomie twoich skopanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi