krzychu-onisk Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Kolejny KT i kolejny modelarz nie poradził sobie z tą listwą na przodzie dachu wieży.Zdjęcia fatalne. Pzdr Że tak grzecznie zapytam, a o co biega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Dragon w swojej instrukcji każe źle wkleić listwę z przodu stropu wieży,po prostu trzeba ją przykleić odwrotnie i wtedy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 A ja się patrzę na zdjęcia i plany i nie widzę błędu. To idzie tylko w jeden sposób wkleić ,tyle że tam poszpachlowałem żeby nie było szpar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Dwa pytania odnośnie kamo, czy kt z zimmeritem wychodziły z wzorem ambush o ostrych krawędziach ? I drugie czy brązowe plamy to rot braun czy minia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Kamo będzie jednak zupełnie inne, mały trening dzisiaj się odbył z malowania i próba worn effects ak przy okazji co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Dla mnie, pomimo kiepskiego zdjęcia, wygląda to bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Kamo pryśnięte, ogólnie słabo wyszło , za rzadką farbę chyba miałem i ciśnienie za wysokie ,poza tym worn effects słabo zadziałał, chyba za mało dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Nie widzę tego... strasznie ci aero wali na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Przemalowałem drania , jak teraz nie wyjdzie to o ścianę :] Oczywiście musiał mi aero napluć na więżę przy ostatnim pryśnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Jak teraz nie wyjdzie to nie o ścianę tylko podam ci adres do wysyłki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 14 Października 2013 Autor Share Napisano 14 Października 2013 Kamo zmalowane jeszcze raz, ciut lepiej mi się udało, częściowo zmalowane jasne obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Stary, model wydaje się fajny, musisz cos zrobić z fotami kup rulon białego papieru, foty rób przy świetle rozproszonym w dni pochmurne, bo naprawdę ciężko ocenić(sam sie uczę fotek robić i wiem, ze czesto słabe foty ujmuja dobremu modelowi). Czekam na ciemne obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 14 Października 2013 Autor Share Napisano 14 Października 2013 Ciężko z czasem u mnie , albo w pracy ,albo z dzieckiem w trakcie dnia ale jakoś się postaram te foty zrobić lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Cześć, muszę cie zmartwić kolego ale Tygrysy 2ki z Arden nie miały zimmeritu i to bez wyjątku. Ale z powodzeniem możesz zrobić kociaka z Normandii np. Jaki brąz użyłeś na swoim?Ja malowałem H37(wood brown) ale jakoś mi nie bardzo się on widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 14 Października 2013 Autor Share Napisano 14 Października 2013 Brąz to rot braun vallejo air, a niektóre tygrysy 2 w Ardenach miały zimmerit , nie robiłem w ciemno, pytałem się na forum i czytałem sam zanim dałem zimm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Ja zrobiłem błąd, bo dałem zimmerit do późnej wersji, ale wcześniejsze ponoć miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Wg.mnie po przemalowaniu kamo wygląda dużo lepiej. O zimmericie się nie wypowiadam, bo to temat dla speców od niemczyzny (moim konikiem są wozy alianckie) - całość jednak się ładnie zapowiada Fajnie zaznaczyłeś miejsca obić farby, czekam na dalsze detale. A co do fotek to zwyczajnie czarny albo biały papier lub nawet materiał (np. czarny t-shirt) połóż na parapecie przy dziennym świetle, ale nie z bezpośrednio świecącym na nie słońcem i tam rób fotki - efekt gwarantowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Nowa seria zdjęć, dodałem ciemne obicia, wyszły mi słabo, poza tym lepiej mi to pasowało na pojeździe bez kamo, na trójbarwnym chyba same ciemne mi lepiej pasują. Oprócz tego filtry i lakier satynowy. Obicia najbardziej mi się podobają przy użyciu worn effects i muszę w przyszłości więcej się z tym pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Tak myslę sobie czy w takim układzie nie lepiej by prezentowały się obcia jasne w takich kolorach na jakich są np. jasno zielone na zieleni i jasny brąz na brazie. Może że względu na to że sa w kolorze bazowym masz takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 19 Października 2013 Autor Share Napisano 19 Października 2013 Zrobię próbę na wieży testowej tak jak piszesz Bazyl ale wydaję mi się że będzie za kolorowo. Jak brudzić zimmerit oto pytanie na dziś ? Washować ? biedronkę próbować ? Pigmentami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Z zimem nie pomogę,ale sam jestem ciekaw jak to zrobić. Co do wieży testowej to daj proszę foty jak to wygląda kiedy zrobisz. Zaoszczędzi osobnych testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Kalkomanie położone fatalnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Popieram Seba w reakcji na położenie kalek. Co do upiększania zimmu to wasch na mojej IV wykonałem rozcieńczonym streaking grime z Ak ale to i tak się straciło po zapyleniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 20 Października 2013 Autor Share Napisano 20 Października 2013 I kolejny odcinek programu jak zrypać czołg :] Walczyłem z kalkami , minimalnie lepiej teraz wygląda. Biorę się za narzędzia i tu pytanie co z liną zrobić jeszcze można, narazie pomalowana na czarno i przetarta stalowym metalizerem. Generalnie stwierdzam że jeszcze daleka droga zanim moje modele będą ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Kalki faktycznie słabo siadły... może następnym razem będzie lepiej... zaś co do liny to co chcesz z nią więcej robić?? jak na mój gust to wystarczy prac przy niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi