Marcin M. Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Witajcie! Sobie malarnię zrobiłem w domu, bo za zimno i za ciemno już na balkonie - karton po komputerze, trzy kołki rozporowe: Udało mi się nic nie zniszczyć w domu po drodze, za to czarną pactra preszajding zrobiłem, kanty i nity: Koła dowolnie: No i tak to wyszło : Pewnie jutro będę musiał poćwiczyć modulancję, bo wydaje mi się to zbyt jednolite, choć przebarwienia widać. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Wybiegając trochę naprzód, pobawiłem się trochę pigmentami, na razie na dnie wanny, jak spartolone, to i tak nie będzie widać Dla porównania, wieża nie ruszana, druga fotka z korektą ekspozycji: Iść tym tropem, czy może jest to droga do zatracenia? Chodziło mi o osiągniecie rozjaśnień na większych płaszczyznach, plus jakieś rdzawe naloty. Ewentualnie zawsze mogę ciemniejszą szarą kredkę użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Witaj! W kwestii oznaczeń "banderol" na lufie , jako oznaczeń zniszczonych pojazdów, to ( źródła nie podam na chwilę obecną, bo nie pamiętam), nie były one namalowane na całej lufie, tylko na jej bokach. Trzeba zatem przyciąć kalkomanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Mocny wash z umbry palonej Talensa i pigmenty: I z błotnikiem (jeszcze nie brudzonym): Olejami wymalowałem pokład drewniany w przedziałe załogi, dzięki nakładaniu twardym pędzlem wyszły słoje - teraz czekam aż wyschnie i przyciemnię: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Listopada 2013 Autor Share Napisano 26 Listopada 2013 No i stoi na kapciach, (malowane wg kolejności gunmetal własnej roboty - mieszanina czarnego i srebrnego, wash rdzawy talensami, przetarty na krawędziach na srebrno i mocno opigmentowany na koniec rdzawo i szaro - czarno); i zwisy zrobiłem wg zdjęć rozmaitych: Położyłem kalki - wewnątrz przy pomocy Microscale (świecą sie trochę, ale jutro powalczę z tym; z doświadczenia wiem, że na drugi dzień sol działa cuda), na zewnątrz na sidolux: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Zawieszenie całkiem ładnie wygląda. Natomisat wydaje mi się że górę mogłeś jeszce śmiało cieniować, a wręcz spróbować Colour Modulation - takie powierzchnie łatwo się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Przecież to dopiero był początek, poza tym nie zostawiłbym wieży nówki przy styranym podwoziu! Dałem washa po całości płyty wierzchniej i pigmenty: Na wieży pospływało z nitów, roztarłem patyczkami higienicznymi i dałem pigmenty: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Marcin trzecie zdjęcie od dołu, widać ślady po patyczkach. Pod nitami możesz zrobić bardzo delikatne smugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Tamto roztarłem, zdjecie zrobiłem na szybko bo mi bateria siadała; teraz i tak tego nie widać teraz, pigmenty zakryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Marcin, jest całkiem dobrze. Nie wiem co tam jeszcze planujesz, ale możesz spróbować troszkę obić. I zainwestuj w kawałek białego papieru aby ujednolicić tło. Przydałoby się też popracować nad uzyskaniem lepszej ostrości zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Marcin możesz dać jeszcze pin-washa. Tylko punktowo na nitach, w zagłębieniach itp. Bryła wielka to nada mu trochę efektu przestrzennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Spróbowałem tego i tego Pin washa dałem na podwoziu, z tego jestem zadowolony. Obicia porobiłem suchym pędzlem, bo gąbki nie mam zbyt dobrze opanowanej, ręka niezbyt pewna jak po paru . Trudno, tak wyszło: Wieża: Kanona: Całość raz jeszcze przykurzyłem szaroczarnym pigmentem, na sucho złożone wygląda tak (dno przedziału bojowego jeszcze wymaga trochę roboty): Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Koniec blisko! Całe wyposażenie na swoim miejscu. Radio i skrzyneczka, której i tak nie będzie widać, a tyle się namęczyłem, żeby pasek był równo Całość wyposażenia przykurzyłem szaroziemistym pigmentem. Założone na sucho: Szmatka na model też się robi : Koledzy, zbywa Wam może choć jeden pancerny lewarek do skali 1:35? Trumpek do emila nie dał, a na wszystkich zdjęciach historycznych na tylnym zasobniku są. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Ja może coś znajdę, przypomnij się wieczorem jutro na pw, jeśli jeszcze będziesz mieć zapotrzebowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Nie bez pewnych trudności związanych ze spasowaniem części, połączyłem wieżę z kadłubem i zamontowałem tylne zasobniki (będą oczywiście równane do całości): Dać plandekę, czy lepiej bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Z plandeką ciekawie, ale nie z tą. Ciężki, gruby brezent nie zawinie się tak na końcach. Popracuj nad następną, bo ta nie trzyma poziomu reszty modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 Witajcie! W obróbce lufa; jako że adekwatnej kalki brak, posiłkując się zdjęciami malnąłem z ręki: Wiem, makro wyostrza ale nie będę tego zmieniał, bo i tak to jeszcze złoszuję i spigmentuję. Z plandeką ciekawie, ale nie z tą. Ciężki, gruby brezent nie zawinie się tak na końcach. Popracuj nad następną, bo ta nie trzyma poziomu reszty modelu Przygotuję kilka wersji. Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 Bry! Dzisiaj przyciąłem kalki i położyłem je na sidolux w miejscu adekwatnym: Ozdobiony sprzęt upartego przystojniaka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Witajcie! Jedna z ostatnich aktualizacji; piotrkur poratował mnie lewarkiem i kanisterkami Z niektórych zdjęć emila wynika, że tak je można było zamontować (szmatka na zasobniku też akuratna, trochę prześwietlona). Plandekę poprawiłem: Klocki podlewarkowe jeszcze przykurzę: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Witam! Poprzyklejane, podmalowane, popigmentowane: Jutro utrwalę pigmenty i zostanie tylko do zrobienia galeria. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 No no . Fajny modelik ile za taki dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Jeśli sie nie myle to kolo 100 zl kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Jeśli sie nie myle to kolo 100 zl kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Ok dzięki za info. Jak kupie panther m10 od dragona to chyba sobie taki model sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi