Wojciech Butrycz Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 To ciekawa zapowiedż, w środku pewnie Roden. Dla mnie już tylko do kolekcji pudełek z polskimi maszynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Co by nie rzec - piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Ciekaw jestem kalek. Bo kalki w tym przypadku są najważniejsze ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Masz rację Spiton! Ja swoje kalki zamówiłem indywidualnie i pamiętam, że tą charakterystyczną "piątkę" musiałem poprawiać kilka razy (tzn. producent je projektował i drukował wedle moich wskazówek) - jej kształt musi pasować do znanych zdjęć. Tak ogólnie to kalki polskich malowań załączanych do zestawów produkcji zagranicznej to katastrofa. Ostatnio miałem się okazję przekonać o tym przy okazji budowy Su-7 BM MODELSVIT i Jak - 23 Special Hobby. Praktycznie chyba nigdy mi się nie zdarzyło aby choćby np. szachownice były poprawnych rozmiarów. Jak to dobrze, że tyle polskich firm wpuszcza na rynek zestawy kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 A co sądzicie o nowych kalkach PrintScale do tej maszyny w 1/48? Zastanawiają mnie spiralki - w stosunku do techmodowskich o wiele większe (podobnie jak na tym pudełku Encore) i z wyraźną przewagą brązów nad zielenią. Czysto estetycznie uważam je za o wiele ciekawsze, ale historycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Na kalkach powyżej na pewno nie poprawne są cyfry serialu do samolu z nr 6. Krój piątek do Coopera OK, nie wiem, jak wielkość. A oto co dołożył Squdron/Encore do plastyku Rodena w wątkowym zestawie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Koledzy, gdzie najtaniej można kupić kalki tej firmy? chodzi mi o tę którą pokazuje Wachmistrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 http://www.martola.com.pl/pl1564/produkty47940/albatros_d_iii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi