jakub97 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 I chyba tak zrobię, zostawię go i może kiedyś do niego wrócę. Teraz zacznę grant-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Teraz zacznę grant-a. Ty poczekaj aż bedziesz oburęczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Spokojnie, on na szczęście jest lepszej jakości, a co do tego idzie, mniej przeróbek. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Hej . Przemyśl może sprawę pod kątem zbudowania sobie jakiejś pomocy - przekładki ustalające położenie żaluzji, coś w stylu matrycy. Na spokojnie pokombinuj, żeby to równo wyszło, nic na siłę, na pewno dasz radę, a spieszyć się nie ma co . Poczekaj może, aż ręka będzie oki, bo teraz faktycznie, to trudno takie prace precyzyjne prowadzić. Zdrówka życzę, kibicuję i wiem, że będzie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Skoro tak, to przemyślę. Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Wiecie co, tak teraz patrzę na kolejny warsztat tankietki i ... ręce opadają. Wiem, że to jest brutalne i nie po handlowemu, ale chyba najwyższy czas aby zapomnieć o tym modelu. Wiem że zrobiony był kilkanaście lat temu i z uporem maniaka jest sprzedawany dalej po mimo tylu błędów, że tankietką jest tylko z daleka, ale trzeba przestać to sprzedawać, a tym samym kupować. Po tylu latach producent sam powinien dojść do wniosku, że najwyższa pora zrobić nowy model, są już dostępne plany, zdjęcia i ... odrestaurowane modele oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Mądrze napisane. Coś pewnie kiedyś wykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Po tylu latach producent sam powinien dojść do wniosku, że najwyższa pora zrobić nowy model, są już dostępne plany, zdjęcia i ... odrestaurowane modele oryginału. Słuszność aż bije z tego wpisu tylko co z tego, skoro zwyczajnie naszym rodzimym producentom "nie opłaca się" albo dopadło ich totalne niechciejstwo. Czy naprawdę musimy czekać aż te małe sprytne chińskie paluszki wykonają porządny model na poziomie światowym żeby można było zobaczyć że da się i że się opłaca ? Toż nawet sąsiedzi "zza Buga" robią lepsze modele niż te nasze wypociny rodem z zamierzchłych lat 80-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Po tylu latach producent sam powinien dojść do wniosku, że najwyższa pora zrobić nowy model, są już dostępne plany, zdjęcia i ... odrestaurowane modele oryginału. Słuszność aż bije z tego wpisu tylko co z tego, skoro zwyczajnie naszym rodzimym producentom "nie opłaca się" albo dopadło ich totalne niechciejstwo. Czy naprawdę musimy czekać aż te małe sprytne chińskie paluszki wykonają porządny model na poziomie światowym żeby można było zobaczyć że da się i że się opłaca ? Toż nawet sąsiedzi "zza Buga" robią lepsze modele niż te nasze wypociny rodem z zamierzchłych lat 80-tych Nikt nie wyłoży pieniędzy tylko po to żeby pan Władek z Inowrocławia mógł sobie skleić tankietkę w 1/35 bo to niedorzeczne. Modeli nie robią pasjonaci ,a przedsiębiorcy. Nie wiem jak to jest możliwe żeby przez tyle lat tego nie zrozumieć. Z resztą czy tankietka na prawdę jest takim ciekawym modelem który kupiłby każdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Nikt nie wyłoży pieniędzy tylko po to żeby pan Władek z Inowrocławia mógł sobie skleić tankietkę w 1/35 bo to niedorzeczne. Dlatego Pan Władek z Inowrocławia jeśli potrzebuje to zrobi sobie taką tankietkę od podstaw i ma głęboko gdzieś przemysł modelarski. Tylko pytanie komu w takim ten "przemysł" ma produkować ? Poza Panem Władkiem są jeszcze też modelarze którzy nie potrafią robić od podstaw, bądź wolą skleić coś z pudła i fajnie było by dać im możliwość zrobienia czegoś co jest nie oklepane a w dodatku nasze. Modeli nie robią pasjonaci ,a przedsiębiorcy. Dlatego dobrze by było gdyby przedsiębiorcy mieli w sobie odrobinę pasji wówczas nie byli by tak odstający od rynku (mowa o naszych). Jakoś Trupeterowi opłacało się wydać np parę typów BARDZO popularnych aerosań np. Nie wiem jak to jest możliwe żeby przez tyle lat tego nie zrozumieć. ja też nie wiem Z resztą czy tankietka na prawdę jest takim ciekawym modelem który kupiłby każdy ? Więc niech robią tygrysy i pantery bo te lepiej "schodzą" i KUPUJE KAŻDY ale jakoś takich pojazdów też nie robią a jak już zrobią coś z niemczyzny to jakościowo też jest jak za głębokiej komuny. Więc chyba nie tędy droga w tym rozumowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Po tylu latach producent sam powinien dojść do wniosku, że najwyższa pora zrobić nowy model, są już dostępne plany, zdjęcia i ... odrestaurowane modele oryginału. Słuszność aż bije z tego wpisu tylko co z tego, skoro zwyczajnie naszym rodzimym producentom "nie opłaca się" albo dopadło ich totalne niechciejstwo. Czy naprawdę musimy czekać aż te małe sprytne chińskie paluszki wykonają porządny model na poziomie światowym żeby można było zobaczyć że da się i że się opłaca ? Toż nawet sąsiedzi "zza Buga" robią lepsze modele niż te nasze wypociny rodem z zamierzchłych lat 80-tych Nikt nie wyłoży pieniędzy tylko po to żeby pan Władek z Inowrocławia mógł sobie skleić tankietkę w 1/35 bo to niedorzeczne. Modeli nie robią pasjonaci ,a przedsiębiorcy. Nie wiem jak to jest możliwe żeby przez tyle lat tego nie zrozumieć. Z resztą czy tankietka na prawdę jest takim ciekawym modelem który kupiłby każdy ? Jest w twoim wpisie dużo racji, ale jak powiedziało się A, to po tylu latach trzeba powiedzieć (wreszcie) B i poprawić wreszcie tego gniota. Jeżeli nie ma się "kapusty" na nowy model, to sorry, ale wypada się z rynku, bo ile można nabijać kabzę firmie, która leci sobie w tzw. ptaka z modelarzami. Ile można też słyszeć, że ktoś nie ma kasy na nowy model, to niech zamknie biznes i ... sorry. Jak wyda kolejnego gniota w postaci nowego modelu w skali 1/35 lub 1/48, to sorry, ale nie powinien on się sprzedać. PS. mam na swoje nieszczęście, dwa modele RPMu w skali 1/72 na sklepie i ... boję się komuś je polecić, bo mnie przeklnie i więcej nie przyjdzie na zakupy. Strach się nie bać, nawet dać komuś ot tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi