Dumo Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Ta dioramka na tych fotkach nie jest dokończona, brakuje 2 figurek, które ostatnio umieściłem ale nie miałem aparatu żeby zdjęcie pstryknąć. A tu fotka z pracy nad nim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Świetne ja się do niczego nie doczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Bardzo ładnie wykonany, ale jabym tego nie nazwał Dioramką tyko tankiem z podstawką. Tak to wygląda cacy, przydałoby się coś jeszcze na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 To haubica - prawda? A pociski od PAK'a... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Haubica 150mm a pociski rzeczywiście od tamiyowskiego paka, nie miałem innych a było za pusto w przedziale bojowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Można dokupić aminicję np. AFV ( plastik lub mosiądz ) albo Armorscale ( mosiądz ) - te 75-tki się im raczej nie przydadzą. Poza tym bardzo ładny model i świetne figurki ( Alpina jest rewelacyjna! ). Gratuluję! Pozdrawiam, Maciej P.S. To jest lekka haubica leFH18/40 lub jej pochodna kalibru 105 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Sorka przejęzyczenie z tym moim kalibrem "nawet nie zauważyłem". AFV ma za duże ceny, za pare pocisków płaci się od groma siana, a figurki z alpine miniatures rządzą!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 A jak dokładnie zrobiłeś trawę? Wiem, że już o tym było, ale nie jarzę tego, a tobie wyszło świetnie, więc proszę o dokładną relację jeśli można... Pozdrawiam, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Nie wiem czy było czy nie jestem tutaj ogólnie nowy ale wytłumacze. Najpierw na podstawke naniosłem ziemie z ogródka przyklejając na wikol albo na butapren jak kto woli. Poczekałem aż wyschnie pomalowałem na piaskowy i nałożyłem pare pigmentów i rozpuszczonych pasteli. Przejdźmy do trawy nakładasz bardzo grubą warste wikolu (nie żałuj) i zwykłą posypkę za 3zł z mojehobby na przykład też nieżałując posyp i przygłaszcz. Wikol wyjdzie na wierzch poczekaj chwile i posyp jeszcze raz. Jak wyschnie trawa zrobi się pulchna no i dość realistyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Bardzo ładnie wykonana winietka, chociaż jakiś mały krzaczek by nie zawadził. Półwysep Cotentin (nawet dziś) tonie w zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Września 2007 Autor Share Napisano 30 Września 2007 Niestety nie miałem funduszy na krzaczek i pomysłu na improwizacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 ślicznie wykonane Staranie i z dbałością o szczegóły BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 NO model bardzo dobrze wykonany o szczegóły zadbałeś bardzo mi się podoba ten model Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Dzięki chłopaki za pozytywne komentarze.... Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 to ja pomarudzę :P dla mnie wnętrze wygląda na strasznie skorodowane.. tak jak by było wypalone :] średnio pasują mi rozłożone nóżki w mg na burcie.. na łuskach są ślady po łączeniu form? jakoś dziwnie wyglądają.. cały model sprawia wrażenie rozjechanego na boki (najbardziej widać na fotce od tyłu) i jak koledzy wspomnieli podstawka mało ciekawa.. lepiej by wyglądała trawa elektrostatyczna.. samo pomalowanie kolein na jednolitej fakturze podłoża daje kiepski efekt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Trawa elektrostatyczna możesz mi to przybliżyć??!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo ładna rdza. Chociaż strasznie jej duzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Figurki - bardzo ładne. Model - staranny, acz za rdzawy i za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Trawa elektrostatyczna możesz mi to przybliżyć??!!?? www.google.pl => trawa elektrostatyczna :P takie ustrojstwo do zakupienia w sklepach kolejkowych.. mały woreczek za 4-6 PLNów a starczyłby na 20 takich podstawek jak twoja zamiast niej świetnie sprawdza się też włosie pędzla cięte na kilkumilimetrowe odcinki - takie kępki przyklejasz na wikol.. malujesz zielono, przeciągasz suchym pędzlem i piękna trawka wychodzi - można stawiać na sztorc, można sypać na płasko.. polecam również zieloną stronę zmywaków z gąbki - tą taką włóknistą i szorstką.. też się świetnie nadaje do robienia zwiędniętej i rozjeżdżonej trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROKLIN Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 nawet ciekawa ta twoja diorameczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 nawet ciekawa ta twoja diorameczka może ktoś mnie (i przy okazji innych) oświecić definicją dioramy? :] co może startować na konkursie jako diorama? a co jako podstawka pod model? w Lublinie, Kraśniku i na paru innych konkursach widziałem piękne podstawki pod model z kilkoma figurkami startujące w kat. "pojazdy kołowe/gąsienicowe" albo czołg na kawałku tektury z wbitym patykiem startujący w kat. "dioramy" mógłby to ktoś jakoś jasno zdefiniować? bo mam wrażenie, że niewłaściwie używamy słowa "diorama" :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Listopada 2007 Autor Share Napisano 7 Listopada 2007 Moja praca to jest winietka a nie diorama..... Oo 400 postów ale to szybko leci............ :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Moja praca to jest winietka a nie diorama..... w pierwszym poście piszesz inaczej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Listopada 2007 Autor Share Napisano 7 Listopada 2007 Napisałem "dioramka" ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Winetka? To ja nawet tego pojęcia źle używałem ;) Model fajny. Podstawka za skromna- nawet jak na podstawke ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi