Skocz do zawartości

Normandy '44 pt. "Zapomniana Droga"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dość stara dioramka ale chyba warta uwagi.....czekam na komentarze :P

5206a0fad6b25a6c.jpg

92b881a463fcc164.jpg

5676064c2ef0f5cf.jpg

c65414a71beb78ce.jpg

55942b7ae046f2fc.jpg

309104b0db9071f9.jpg

Napisano

Jeżeli o mnie chodzi to trochę za bardzo zardzewiały. Ani śladu cammo bo jakieś musiało być. Murek jest niestety jednolity a kamienie i zaprawa musiały sie różnić. I te zabrudzenie w żółtym kolorze jest jakieś dziwne.

Napisano

No niestety jeśli chodzi o diorke i transporter to...cieńko i to bardzo, figurki wyglądają nieźle. Daj nowe zdjęcia może będzie lepiej widać wszelkie detale i dam bardziej konstruktywnom ocene.

Pzdr.

Napisano

Niestety chwilowo nie wrzuce żadnych fotek.....aparatu brak

Dzięki za konstruktywną krytyke.

• 2 weeks later...
Napisano

Sam pomysł jest niezły, wykonanie jednak jak już wspominali koledzy pozostawia trochę do życzenia. Wszystko jednak można poprawić.

Powodzenia przy dalszych winietkach.

Kornik

• 2 weeks later...
Napisano

Jeśli by dodać ślady pożaru, mogło by tłumaczyć tak obfitą rdzę - wyżarzenie metalu... Polecam podpalić śmietnik o zobaczyć jak zardzewieje po paru dniach - mam nadzieję że wiecie że to żart

• 4 weeks later...
Napisano

Figurki wygladaja bardzo ładnie, niestety tak jak pisali koledzy wczesniej, murek wyglada nienaturalnie a na pojeździe jest chyba nieco za duzo rdzy, acz kolwiek rdza wyglada bardzo realistycznie.

• 2 months later...
Napisano

transporter wygląda jak by był porzucony i pozostawiony na łaskę natury.Taka rdza nie ma prawa bytu na eksploatowanym pojeździe choć by nie wiem jak był by zaniedbywany.W takiej scence musi być pomalowany w kamuflaż.W tej chwili to się gryzie jedno z drugim bo nie wygląda na porzuconego.Figurki i reszta ok

Napisano

Mogłeś powyciągać z niego część z wyposażenia.Np zdemontować karabin i radiostacje i takie różne drobiazgi dodatkowo mogłeś zerwać gąsienicę żeby wyglądał na uszkodzony.W tedy wyglądało by to na znalezienie go przez przechodzących żołnierzy.

Napisano

Do uwag Rafała można jedynie dodać "amen" :-))

Napisano

Na klapach od silnika (wewnątrz) są ślady po wypychaczach. Jego zardzewienie jest zupełnie nierealne. Jeśli pojazd ten został: porzucony, raczej nie zniszczony to skąd tyle rdzy??? To nie koniec wojny że Niemcy malowali czołgi minią (podkładem o zabarwieniu czerwono tlenkowym)

Może autor wyjaśni, co miał na myśli malując na czerwono pojazd..., ponieważ ja nie znajduję wytłumaczenia...

Napisano

Jest to baardzo stara winietka poznawałem techniki robienia rdzy i hmmm.... przesadziłem jak widać... a tak apropo greif wygląda raczej jakby był spalony.