Mirek66 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Witam , pora na Merkavę model dość przyjemny w składaniu wymaga nie znacznych poprawek lecz ogólnie nie zauważyłem zbyt dużych różnic z Legendem . Dla mnie minusem są jedynie gąski które sie rozpadają oraz struktura AP której teraz szkodóję iż nie wykonałem od nowa Oglądając fotki doszedłem do wniosku iż zastosowałem zbyt jasne pigmenty ale jest jak jest wygląda bardzo sterylnie . Kółka jeszcze przykurzę mocniej na podstawce . Wrzucam sporo fotek aby można było dostrzec co można jeszcze lekko skorygować . Zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii . Pozdrawiam Mirek. I na koniec rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 no cóż... nie powiem ci co jest źle bo merkawy po prostu nie znam ale model bardzo mi się podoba ładnie i czysto pomalowany widać że lubisz ten czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Piekny pokaz koszernej pancerki.Bardzo podoba mi sie twoj styl.Pomimo tego ze jest to ktorys z kolei model tego samego pojazdu ale w innej wersji,nie jest powtarzalny sposob malowania. Widza mi sie pojazdy IDF w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Naprawdę fajny rydwan. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Mirek66 Gratuluję świetnych Rydwanów. Jak dla mnie to brakuje jeszcze I i II. Liczę, że z czasem dołączą do gromadki i na finał dojdzie Merkava ARV, chyba też robiona przez Hobby Boss'a. Modele świetnie się prezentują, chętnie zobaczył bym je na "żywo". Może kiedyś na jakimś konkursie. Pozdrawiam. Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Malowanie jak zwykle pierwsza klasa Mirku! Jednak przyczepię się do merytorycznej strony modelu Model Bossa pod tym względem jest słaby i znacznie ustępuje konkurencji, głównie rażą w oczy dysproporcje pomiędzy tylnymi koszami, a tylnymi zasobnikami na błotnikach, ale to raczej trudno poprawić. Natomiast najbardziej nie przypadły mi do gustu 2 rzeczy: Osłona nad tylnym włazem ( też błędnie odwzorowanym przez Bossa) w rzeczywistości kończy sie tuż nad włazem i nie tworzy daszku pomiędzy zbiornikami paliwa: Oraz brak otworów na burtach, przez które pobierane jest powietrze do silnika (tam po obu stronach wozu znajdują się filtry powietrza): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Malowanie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Października 2013 Autor Share Napisano 29 Października 2013 Podziękował koledzy za wszystkie opinie panzer_lehr ; mam te dwa modele ale na pewno złoże je jeszcze raz co do spotkania na pewno w Lublinie . Bartku podziękował , co do merytoryki wiem o tych babolach i innych ale każda inna firma produkująca IDF lub WNP wali nas młotkiem i nie wiem czy jest sens poprawiać coś pół roku czy zrobić sobie model taki jak mi się podoba i w miarę poprawny . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 nie znam się merytorycznie ale sam model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi