drabik Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Kłaniam uprzejmie:) W kategorii zabawek politechnicznych przedstawiam "wiekopomne dzieło" zbudowane, albo raczej zlepione, w oparciu o zestaw dostępny w pudełku "Plastyka". Coś tam próbowałem w ramach zestawu wydziubać, spoza niego pochodzi jedynie igłowa lufka... Więcej rozpisywać się nie ma co, bo i nieprzesadnie w moim przypadku jest o czym; no może o tym, że to i owo podszlifowałem, grzbiet kadłuba dopasowując do owiewki prawie przetarłem na wylot, spróbowałem zmienić kształt końcówek skrzydeł... No i coś, tradycyjnie, dla miłośników psychodeli: Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Łuskozbieracz (czyli bąbel który umieściłeś tuż przed numerem z prawej strony) powinien być tuż za działkiem (jest tam nawet na niego nacięte miejsce). Zdjęcie poglądowe: http://lotnictwo.net/foto.php?id=142854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Łuskozbieracz (czyli bąbel który umieściłeś tuż przed numerem z prawej strony) powinien być tuż za działkiem (jest tam nawet na niego nacięte miejsce) No to widzisz... mam nauczkę na przyszłość (przyznam, że się nad bąblem zastanawiałem, bo i w instrukcji jest tak jak piszesz) - a zapatrzyłem się na dwie Iskry kolegów... viewtopic.php?f=173&t=31938 viewtopic.php?f=173&t=31937 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 To co jest na tamtych modelach to osłona aparatu AFA. Nota bene w Twoim modelu też to powinno być, bo to również wersja DF, ale nieco bardziej pod kadłubem i mniej odstające od kadłuba. Fotka: http://lotnictwo.net/foto.php?id=133215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) To co jest na tamtych modelach to osłona aparatu AFA.Nota bene w Twoim modelu też to powinno być, bo to również wersja DF, ale nieco bardziej pod kadłubem i mniej odstające od kadłuba. Fotka: http://lotnictwo.net/foto.php?id=133215 Czyli powinno być jedno i drugie? No to sprawa do nadrobienia;) czy też nadbąblenia;) Edytowane 5 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Znalazłem fotkę, gdzie widać oba bąble: http://lotnictwo.net/foto.php?id=114722 Na marginesie - Twoja Iskra 1222 miała ciekawe malowanko na ćwiczeniach Ocelot'99 miała biały pas przed statecznikiem + 2 godła z Łasku: Orzeł i smok wawelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Krzysiu, jak zwykle ładny, fajny model Obecnie Twoja tak wygląda i przy okazji bąbli też są: Inne fotki 1222: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 Krzysiu, jak zwykle ładny, fajny model Obecnie Twoja tak wygląda i przy okazji bąbli też są: A dziękuję Powiem szczerze, że nawet ta WOŚP-owa ciekawie wygląda:) a drugiego bąbla trzeba będzie dodać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Mi się tylko nie wyświetlają zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Chyba tak. Ja wszystko widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Inne fotki 1222: O, zdjęcie jakie zamieściłem tutaj: TS-11 w Koszalinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi