Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2013 Mała aktualizacja, żeby nie było, że się nic nie dzieje Burty oskórowane, szpachlowane, szlifowane - czekają na bulaje i inne elementy zewnętrzne. Pokład położony nowy z płytki HIPS z rowkami I tak dłubię, codziennie coś do przodu - robota nie pędzi ale progres jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Masę pracy już w ten projekt zainwestowano ;-) Ja natomiast przewrotnie zapytam o Takao ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2013 Masę pracy już w ten projekt zainwestowano ;-) Mam nadzieję, że Borodino nie będzie brzydszy od bogini Mikasy Ja natomiast przewrotnie zapytam o Takao ;-)Takao grzecznie schowane do szafeczki - ambitnie podszedłem do niego i potrzebuję na niego zdecydowanie więcej zaparcia niż myślałem. Muszę do niego dojrzeć. A wcześniej jeszcze zmobilizować się do dokończenia Shinano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Marcinie - robisz przeciwwage dla Mikasy ? za temat i aby się lepiej pracowało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 A nie będzie problemu z odtworzeniem poprzecznych linii podziału desek pokładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Listopada 2013 A nie będzie problemu z odtworzeniem poprzecznych linii podziału desek pokładu?Na pokładzie "z pudełka" nie ma żadnych poprzecznych podziałów. Przed decyzją o rowkowanym HIPS-ie przyglądnąłem się pokładowi mojej Mikasy - tam też nie ma poprzecznych podziałów a pokład prezentuje się całkiem sympatycznie. Poza tym nie ma tak dużych luźnych powierzchni tego pokładu więc brak podziałów nie będzie rzucał się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Z tym podzialem to roznie bywa. Generalnie dechy byly kladzione bardzo scisliwie - tak aby wlasnie uniknac wszelkich podzialow, ktore my za wszelka cene chcemy pokazac.... Ale chyba bardziej byly widoczne linie podzialu wzdluznego niz laczenie poprzeczne. Zrodlo"Wyd. Gakken" To zdjecie ISE. Robione wzdluz linii wzdluznych (ale fajne zdanie..) widac podzialy poprzeczne ale bardziej jako zmiane kolorow desek niz samego podzialu. Nie mam niestety zdjecia zrobionego "w poprzek" aby porownac.... Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2013 Z tym podzialem to roznie bywa. Generalnie dechy byly kladzione bardzo scisliwie - tak aby wlasnie uniknac wszelkich podzialow, ktore my za wszelka cene chcemy pokazac.... Dałeś mi do myślenia, szczególnie tym zdjęciem Faktycznie - staramy się o te poprzeczne podziały a jednak nie zawsze są one wskazane Powodzenia w budowie!Dzięki - robi się cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Okręt fajny, model ponoć fatalny - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2013 Okręt fajny, model ponoć fatalny - powodzenia Cała prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Zwróćcie uwagę że na tym zdjęciu niskie, mocne słońce podkreśla podłużne podziały pokładu. Na wszelki wypadek pooglądałbym jeszcze inne foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2013 @lejgo_inc - jakże dawno nie widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Listopada 2013 Brutalnych prac ciąg dalszy... Generalnie pracuje nad tym, by doprowadzić bryłę kadłuba, nadbudówek etc do jako takiego stanu. Póki co pojawił się deskowany pokład na kolejnym piętrze, doszła na nowo wykonana nadbudówka rufowa. I tak sobie brnę przez to bagienko jakoś do przodu Poniżej fotki - wiem, etap może mało widowiskowy ale bardzo ważny Doprawdy, Zvezda zdupczyła ten model, zarówno spasowaniem jak i merytoryką (ale na moje szczęście stopuję się w przeróbkach, ograniczając się na prawdę do niezbędnego minimum) Gnam do kolejnych pracy, by znowu nie być zakrzyczanym, że się obijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Fajnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Marcin - to samo słyszę ze strony mojej szafki z modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Zwróćcie uwagę że na tym zdjęciu niskie, mocne słońce podkreśla podłużne podziały pokładu. Na wszelki wypadek pooglądałbym jeszcze inne foty. no to jeszcze taka znaleźna: i wracam na fotel obserwatora ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi