Super Moderator jawkers Posted September 20, 2007 Super Moderator Share Posted September 20, 2007 Witam. Przedstawiam moją pierwszą dioramę którą wykonałem jakiś czas temu. Po tym jak zacząłem się interesować modelarstwem a interesuję się jeszcze pożarnictwem postanowiłem zbudować dioramę o tytule Ćwiczenia PSP. Skala to chyba 1:48. Prawie wszystko wykonałem własnoręcznie oprócz samochodu i strażaków oraz drzew. Podczas budowy niemiałem dużego pojęcia o modelarstwie i widać tego efekty. Lampa jest koślawa, wspinalnia ma pewne nie dociągnięcia kilku osobą nie pasowało brak daszka nad wspinalnią, ja widziałem wspinalnię bez daszka i własnie taką wykonałem. Nożyce firmy Holmatro. Trawa jest z firmy faller. Nic więcej nie będę pisał zobaczcie sami. Pozdrawiam jawkers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Nieźle Bardzo fajna koncepcja, w każdym razie mi się podoba Pozdrawiam sokol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Pomysł bardzo dobry z wykonaniem troszke gorze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted September 20, 2007 Author Super Moderator Share Posted September 20, 2007 No tak zgadzam się wykonanie mieści się poniżej skali . Pozdrawiam jawkers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Ale pomysł miałeś świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezek Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Skoro chciałeś zrobić punto po wypatku to powinłeś je w imadło wsadzić i rtroche zpłaszczyć od przodu a dach nie zdjąc calkowicie tylko odgiąc do tyłu tak zeby na tylnu\ych słąupkach sie tylko czymał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 (edited) Jak na pierwszy raz to dioramka naprawdę spoko. Te modele to sam sklejałeś, czy to są gotowce.? Edited December 2, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Powiedzcie z czego zrobić trawę. Ja zastanawiem sie nad dioramką ale nie wiem z czego wykonać trawę. Podsuńci mi jakieś pomysły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Wiem, że to jest dość stary post, ale lepiej rozkopywać stare, niż zakładać nowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted December 2, 2007 Author Super Moderator Share Posted December 2, 2007 Trawę kupiłem w modelarskim. Jest to arkusz A4 firmy Faller na którym jest trawa, wycinasz sobie damy kształt t naklejasz. Formuje się dobrze, tak że ptzykleić można na każdy teren. Tam gdzie rośnie drzewko jest trawa elektrostatuczna też do kupienia w modelarskich sklepach lub na Allegro. Sprzedawana jest w niewielkich woreczkach, są różne kolory i dłudości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Wiem, że to jest dość stary post, ale lepiej rozkopywać stare, niż zakładać nowe. Facet weź się naucz używać opcji ZMIEŃ w prawym górnym rogu każdego posta. Cezek a Ciebie proszę o KILKUKROTNE przeczytanie własnego posta przed jego wysłaniem, bo ciężko jest zrozumieć co chcesz nam przekazać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olokolo Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Zalozenie dioramy fajne, wykonanie - najwazniejsze zeby Tobie sie podobala, a z czasem bedziesz robil lepsze modele. Tylko jedna rzecz ktora mnie kole w oczy - gaszenie "pozaru" (to tylko ognisko) wezem podlaczonym do hydrantu ... Pracuje w wodociagach i uwierz mi - nie ma takiego cisnienienia w hydrantach zeby mozna bylo z nich bezposrednio gasic - za male cisnienie. Jakbys podpiol do tego jakis woz strazacki, i od niego przez pompe waz gasniczy - wszystko bylo by okey. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 pomysł dobry ale to wykonanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted December 29, 2007 Author Super Moderator Share Posted December 29, 2007 No to było moje pierwsze dzieło, więc nic dziwnego, że wykonanie jest do niczego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek_00 Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Model Burrago jest na makiecie tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted December 30, 2007 Author Super Moderator Share Posted December 30, 2007 Tak, Punto jest (było) z Burago. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek_00 Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Dioramka fajna , ja też miałem kiedyś pokaźną kolekcję Burrago chyba ze 120 ich było teraz leża gdzieś u babci , czekają na moje dzieci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts