Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 20 Września 2007 Witam. Przedstawiam moją pierwszą dioramę którą wykonałem jakiś czas temu. Po tym jak zacząłem się interesować modelarstwem a interesuję się jeszcze pożarnictwem postanowiłem zbudować dioramę o tytule Ćwiczenia PSP. Skala to chyba 1:48. Prawie wszystko wykonałem własnoręcznie oprócz samochodu i strażaków oraz drzew. Podczas budowy niemiałem dużego pojęcia o modelarstwie i widać tego efekty. Lampa jest koślawa, wspinalnia ma pewne nie dociągnięcia kilku osobą nie pasowało brak daszka nad wspinalnią, ja widziałem wspinalnię bez daszka i własnie taką wykonałem. Nożyce firmy Holmatro. Trawa jest z firmy faller. Nic więcej nie będę pisał zobaczcie sami. Pozdrawiam jawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Nieźle Bardzo fajna koncepcja, w każdym razie mi się podoba Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Pomysł bardzo dobry z wykonaniem troszke gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Września 2007 No tak zgadzam się wykonanie mieści się poniżej skali . Pozdrawiam jawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Ale pomysł miałeś świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezek Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Skoro chciałeś zrobić punto po wypatku to powinłeś je w imadło wsadzić i rtroche zpłaszczyć od przodu a dach nie zdjąc calkowicie tylko odgiąc do tyłu tak zeby na tylnu\ych słąupkach sie tylko czymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Jak na pierwszy raz to dioramka naprawdę spoko. Te modele to sam sklejałeś, czy to są gotowce.? Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Powiedzcie z czego zrobić trawę. Ja zastanawiem sie nad dioramką ale nie wiem z czego wykonać trawę. Podsuńci mi jakieś pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Wiem, że to jest dość stary post, ale lepiej rozkopywać stare, niż zakładać nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Grudnia 2007 Trawę kupiłem w modelarskim. Jest to arkusz A4 firmy Faller na którym jest trawa, wycinasz sobie damy kształt t naklejasz. Formuje się dobrze, tak że ptzykleić można na każdy teren. Tam gdzie rośnie drzewko jest trawa elektrostatuczna też do kupienia w modelarskich sklepach lub na Allegro. Sprzedawana jest w niewielkich woreczkach, są różne kolory i dłudości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Wiem, że to jest dość stary post, ale lepiej rozkopywać stare, niż zakładać nowe. Facet weź się naucz używać opcji ZMIEŃ w prawym górnym rogu każdego posta. Cezek a Ciebie proszę o KILKUKROTNE przeczytanie własnego posta przed jego wysłaniem, bo ciężko jest zrozumieć co chcesz nam przekazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Zalozenie dioramy fajne, wykonanie - najwazniejsze zeby Tobie sie podobala, a z czasem bedziesz robil lepsze modele. Tylko jedna rzecz ktora mnie kole w oczy - gaszenie "pozaru" (to tylko ognisko) wezem podlaczonym do hydrantu ... Pracuje w wodociagach i uwierz mi - nie ma takiego cisnienienia w hydrantach zeby mozna bylo z nich bezposrednio gasic - za male cisnienie. Jakbys podpiol do tego jakis woz strazacki, i od niego przez pompe waz gasniczy - wszystko bylo by okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 pomysł dobry ale to wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2007 No to było moje pierwsze dzieło, więc nic dziwnego, że wykonanie jest do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Model Burrago jest na makiecie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2007 Tak, Punto jest (było) z Burago. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Dioramka fajna , ja też miałem kiedyś pokaźną kolekcję Burrago chyba ze 120 ich było teraz leża gdzieś u babci , czekają na moje dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi