lkemot Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Zaczynam budowę IJN Akagi w jedynej słusznej skali 1/700. Na stole zestaw Fujimi, bardzo ładne wypraski Dedykowana blaszka Fujimi I drewniany pokład oraz dedykowana blaszka również Fujim Zaczynamy od prawej burty, jakość wyprasek jest znakomita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Witam Ależ się śliczność szykuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2013 Super Też mi się planuje takie pływadło Popatrzę, jak ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Trzymam kciuki.Zwłaszcza,że Akagi pojawił się na liście zachcianek na 2014 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 bedzie uciecha dla oka powodzenia w budowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 To będzie kawał pięknego modelu Ale nam rośnie w siłę klub 1:700 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Robimy dalej Tylny hangar łodziowy Teraz pora na lewą burtę Pokład rufowy z szalupami Plastikowy maszt sygnałowy na rufie nawet wyszedł Fujimi fajnie Wklejamy blachy w dno okrętu I będziemy składać kadłub do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Kurcze kolego coś mało blaszarni widzę jak na tak duży projekt....a jest do kupienia fantastyczny zestaw uzupełniający do Akagi.Nie żebym podpuszczał,tylko dobrze radzę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 @witek@ a mógłbyś podać linka do tych blaszek, bo jeśli myślisz o tym zestawie z metalowym pokładem, to z niego świadomie zrezygnowałem (jest zresztą do modelu z innej firmy) bo mam drewniany. Ale jak macie linki do blaszek, które mógłbym wykorzystać to proszę podawać. Na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 @witek@ a mógłbyś podać linka do tych blaszek, bo jeśli myślisz o tym zestawie z metalowym pokładem, to z niego świadomie zrezygnowałem (jest zresztą do modelu z innej firmy) bo mam drewniany. Ale jak macie linki do blaszek, które mógłbym wykorzystać to proszę podawać. Na pewno skorzystam Mówisz masz : http://flyhawkmodel.com/en/product.asp?code=700211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 z przyjemnością śledzę wątek, bo sam się do Akagiego przymierzam. Nie chcę zaśmiecać tematu ale może Tobie się przyda informacja, że jest też taki zestaw waloryzacyjny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Dzięki za linki, przypatrzę się tym blaszkom. Z zestawu Lion Roar'a zrezygnowałem ze względu na pokład, chociaż uważam że ich blaszki są świetne - maiłem zestaw Lion Roar do Yamato. Zobaczę czy nie można kupić poszczególnych blaszek, FlyHawk'a tez to dotyczy, bo chętnie bym kupił blaszki bez pokładu metalowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Dzięki za linki, przypatrzę się tym blaszkom. Z zestawu Lion Roar'a zrezygnowałem ze względu na pokład, Zestaw Lion Roara jest dedykowany bodajże do Hasegawy więc pewnie jakiś odsetek elementów będzie słabo pasował.Natomiast zestaw Flyhawka jest pod nowe Fujimi którym dysponujesz. Tu jeszcze zestawik godny uwagi : http://www.bnamodelworld.com/ocean-spirit/os-h081 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 21 Listopada 2013 Autor Share Napisano 21 Listopada 2013 Zespawałem burty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Fajne szczegóły jak na 700-setkę. Chcesz zrezygnować z blaszek, żeby nie płacić za pokład, którego nie wykorzystasz? Chyba nie warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Dokupię jeszcze blaszek, @sotter Możesz mi podać oznaczenia (numery) blaszek z Lion Roar do Akagi. Może uda mi się kupić pojedyńczo kilka blaszek bez zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Pokład rufowy Pokład dziobowy Wszystko bardzo ładnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 Dokupię jeszcze blaszek, @sotter Możesz mi podać oznaczenia (numery) blaszek z Lion Roar do Akagi. Może uda mi się kupić pojedyńczo kilka blaszek bez zestawu Ten zestaw od dawna nie jest już produkowany z tego co wiem. Mogę pomylić swój jeśli chcesz, daj znać na PW. Ładnie Ci idzie ale doradzam wykorzystanie takich czy innych - najlepiej dedykowanych do zestawu blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Tylny hangar I prace przy łańcuchach kotwicznych na rufie Komin Spasowanie znakomite Teraz pokład dziobowy I łańcuszki na dziobku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Odnoszę wrażenie, że łańcuchy kotwiczne są nieco zbyt grube... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Są za grube, ale tylko taki łańcuszek miałem - zakosiłem córce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Są za grube, ale tylko taki łańcuszek miałem - zakosiłem córce Wywal ten łańcuch pokutny ;-) Już lepszy będzie z fototrawionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 A tak się do niego przywiązałem, a Wy każecie go wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Niestety wywal koniecznie. Spójrz na proporcje w odniesieniu do szerokości szalupy. Szkoda modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Jesli mozesz - wywal - bedzie znacznie fajniej. Jesli nie - to trudno ale popraw tez przebieg lacucha glownego. Zawracal on wokol bebna i znikal pod pokladem, w miejscu gdzie przymocowales malutkie lancuchy z plecionki. Czasem fajny efekt wychodzi jak taka plecionke druciana zgiesc nieco.... Czasem wrecz wychodzi jak lancuch! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi