SebastianC. Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Coś ostatnio na formu nie pojawia się ten model za często a w galerii to już kompletna posucha Mam nadzieję trochę to zmienić. Wygrzebałem go z czeluści mojego magazynku gdzie przeleżał ostatnie 15 lat jak nie więcej. Jako że to nie moja tematyka więc za bardzo nie będę inwestował w dodatki, zbuduję z tego co dał producent + blaszka edka którą kupiłem po okazyjnej cenie. Na dzień dzisiejszy prezentuje się tak: Prawie wszystkie części mam już sklejone i zapodkładowane. Po próbnym złożeniu na sucho: Teraz czeka mnie malowanie kamuflażu. Wybrałem schemat J (lipec 1943 - marzec 1944). Mam wydrukowany plany w trzech rzutach i rozkminiam jak do tego się zabrać. Od tygodnia podchodzę do tego jak pies do jeża. Może jutro zacznę maskowanie?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Czyli motyw dla którego nie zdecydowałem się na TIRPITZA . Jego kamo to niezłe wyzwanie Zasiadam i czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2013 Jak toczą się prace z kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Wydrukowałem sobie schemat kamo i powoli dłubię ale ciężko to idzie Na dzień dzisiejszy mam zamaskowany kadłub, barbety i część pierwszego poziomu superstruktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2013 Pod maskowaniem jest już kolor bazowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Tak, bazowy. Miałem problem z doborem koloru z palety gunze i zrobiłem własną mieszankę. Starałem się uzyskać kolor zbliżony do RAL 7000/7001 tylko ciut jasniejszy bo jeszcze filtry olejne zrobią swoje. Jeśli masz jakieś uwagi odnośnie kolorystyki modelu to chętnie wysłucham, bo jak wspominałem wcześniej okręty bez żagli to nie moja działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Niestety, z powodu niesprzyjającej aury tzn. temp. bliskie zera i związanymi z tym "niedogodnościami" z odprowadzaniem na zewnątrz oparów z lakierni wstrzymuję projekt do odwołania :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Po prawie dwudziestu latach trzeba by było w końcu skończyć ten model więc wrzucam w ten stary wątek o którym już prawie zapomniałem co udało mi się ostatnimi czasy podłubać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Podoba się Olinowanie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Dzięki. Będzie tylko jeszcze zastanawiam się z czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Mnie też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 taką archeologię to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi