Wojciech Butrycz Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Model wykonany z zestawu Azur, ale z mnóstwem przeróbek koniecznych do wykonania poprawnego Poteza. Samolot znany z uroczystości otwarcia przez Gen. Sikorskiego Centrum Wyszkolenia Lotniczego w Lyon-Bron w dniu 27 marca 1940. Z tej okazji bodaj dwa Potezy 63-11 z numerami 1 i 2 otrzymały szachownice na kadłubie w miejsce francuskich kokard. Kalki TECHMOD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Bardzo ciekawa bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Model super się prezentuje...bardzo ładny ,ale to co ludzie ludziom robią w ukochanym fotosiku,to jakaś zemsta-nie dane było mi go oglądać w powiększeniu...pewnie za głupi na to jestem,albo za nerwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel-Martola Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo zacny model, piękny detal i malowanie. Gratulacje Panie Wojtku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Piękny !!Spód tylko taki jakiś... Ale to tylko spód. Góra super. I w ogóle fajny model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Jeśli to nie tajemnica- jakie to poprawki? Ponadto, jak ma się Azur do Hellera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 rzadkie malowanie, ciekawy model i fajnie zrobiony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Poprawki dotyczą głównie wnęk podwozia , wnętrza kokpitu, podwozia i wloty powietrza do silników, których w ogóle brak. Ale ponieważ to ma iść do publikacji to nie chcę tutaj więcej ujawniać. Ważne: praktycznie wszystkie modele i malunki przedstawiające "polskie" Potezy, jakie widziałem mają ten sam błąd; trójłopatowe śmigło. Wystarczy przyglądnąć się fotografiom z uroczystości, żeby stwierdzić, że były one wyposażone w dwułopatowe, przewidziane zresztą w zestawie. Wynikało to z faktu, że w warunkach wojennych firma produkująca trójłopatowe śmigła nie nadążała za produkcją płatowców. Oczywiście osiągi takiego Poteza były gorsze, ale do CWL się nadawały. Wszystkie kolory pochodzą z palety barw francuskich akrylowych (wodnych) i znakomitej jakośći f-my LIFECOLOR. Co do Hellera, to nie mam go już dawno, ale pamiętam, że bryła była skopana.No i detale - to produkt lat 60-tych ubiegłego wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Bardzo ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi