Skocz do zawartości

Okrętowe nowości i zapowiedzi modelarskie

Jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem ciekawą regularność dotyczącą zakupów w cyber-hobby. Składałem tam z dziesięć zamówień, które były wysyłane w trzech rzutach, zawsze 16-tego dnia miesiąca...To znaczy zawozili na pocztę różnie, ale przesyłka opuszczała Hong-Kong zawsze 16-tego. Dlatego jeśli zamawiałem np. 18-tego, to czekałem cały miesiąc na wysłanie i później jeszcze 6 tygodni, aż zjawiała się w domu.

A można spytać gdzie..?

hobbyeasy, całość (model + 3 zestawy blaszek) z przesyłką lotniczą w przeliczeniu wychodzi ok. 800zł, sam model pewnie ok. 380zł (z przesyłką lotniczą)

Jędrek

pewnie to coś starego

z nowości Revell 1:144 i German Destroyer Class 119 (Z1/Z5) klik

oraz blaszki WEM 1:350 do tamiyowskiego USS New Jersey z okresu wojny w Wietnamie oraz do okrętu podwodnego HMS Vanguard w tej samej skali (blaszka podobnie do S-100 z dawnego żywicznego modelu tej firmy)

Jędrek

myślę, że jeszcze niejeden model zobaczymy w oparciu o te wypraski a co za tym idzie dla chcących zbudować odzwierciedlenie rzeczywistego Besona lub Gleavesa zapowiada się troszkę roboty, z drugiej strony nie poprawiając nic można szybko zrobić kolekcję modeli w fajnych malowaniach

ogólnie i tak lepsze to niż kolejny niemiecki kociak w 35-tce

a może ktoś chciałby z 700-tką dołączyć do naszego projektu grupowego? Bensony są już w sprzedaży

Jędrek

pomarudzę - szkoda, że nie 350...

jakoś nikt z krajowych producentów nie bierze się, za tą skalę ale trochę się nie dziwię, model żywiczny byłby drogi, z drugiej strony takie mniejsze jednostki byłyby wdzięcznym (i tańszym) tematem a i nabywców może więcej by znalazły

Jędrek

trochę fotek już pooglądałem w sieci z tej imprezy (także u nas na forum), bardzo interesująca była

Miło że nasze firmy są skierowane na promocję wśród zagranicznego klienta.

w wielu przypadkach to jedyna sensowna rzecz by rozwinąć działalność i utrzymać produkcję na jakimś sensownie opłacalnym poziomie

Jędrek

Nie chciałbym znowu zostać posądzony o reklamowanie kogoś bądź czegoś.

Model ORP Krakowiak jest pierwszym produktem nowej na rynku firmy w skali 1/700.

co w środku:

1. żywica najwyższej jakości

2. blaszka w opracowaniu Kolegi Jurka Bina.

3. lufy Mastera: 102mm, 40mm a nawet 20mm wsio toczone w skali 700!!

4. kalki Techmodu

5. ceny w okolicach 80-90zł czyli cena jak za zawartość jak najbardziej krajowa.

W Telford miała miejsce światowa premiera zarówno firmy jak i samego modelu.

Inboksa zrobie na dniach. Jak się uda to modelik do obejrzenia i kupienia juz w sobote na wystawie w Katowicach